Anyaországában, Nagy-Britanniában az online kereskedők miatt csökken a bevétel.


​Levélben panaszkodnak

Összesen 18 hagyományos boltokat működtető kiskereskedelmi cég vezetője írt levelet a brit kormánynak amiatt, mert aggódnak a jövőjük miatt. A szigetországban a kereskedelmi ingatlanok után adót kell fizetniük, amit a pandémia ideje alatt felfüggesztettek, a tervek szerint azonban idén áprilistól újra beszedik majd. A vezetők szerint emiatt hátrányba kerülnek a hagyományos boltokat nem használó online kiskereskedőkkel, például az Amazonnal szemben. Az adó szerintük nehezíti a kiskereskedelmi szektor fellendülését, ami munkahelyek ezreit sodorhatja veszélybe. Úgy látják, a megoldás az online kiskereskedőkre kirótt 1 százalékos illeték bevezetése lenne.

​Az Amazon szerint

A statisztikai adatokat nézve a Tesco vezetőjének igaza van, hiszen 2020-ban a hagyományos boltok forgalma több mint 10 százalékkal csökkent 2019-hez képest. A legfőbb versenytársnak számító Amazon forgalma ugyanakkor csak az Egyesült Királyságban 51 százalékkal nőtt. Ráadásul adóként csak forgalmának 0,37 százalékát fizette be. Az Amazon ezzel szemben azzal érvel, hogy 2010 óta 23 milliárd fontot fordítottak munkahelyteremtésre és 2019-ben 1,1 milliárd fonttal gazdagították a brit költségvetést.

The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!