Anyaországában, Nagy-Britanniában az online kereskedők miatt csökken a bevétel.


​Levélben panaszkodnak

Összesen 18 hagyományos boltokat működtető kiskereskedelmi cég vezetője írt levelet a brit kormánynak amiatt, mert aggódnak a jövőjük miatt. A szigetországban a kereskedelmi ingatlanok után adót kell fizetniük, amit a pandémia ideje alatt felfüggesztettek, a tervek szerint azonban idén áprilistól újra beszedik majd. A vezetők szerint emiatt hátrányba kerülnek a hagyományos boltokat nem használó online kiskereskedőkkel, például az Amazonnal szemben. Az adó szerintük nehezíti a kiskereskedelmi szektor fellendülését, ami munkahelyek ezreit sodorhatja veszélybe. Úgy látják, a megoldás az online kiskereskedőkre kirótt 1 százalékos illeték bevezetése lenne.

​Az Amazon szerint

A statisztikai adatokat nézve a Tesco vezetőjének igaza van, hiszen 2020-ban a hagyományos boltok forgalma több mint 10 százalékkal csökkent 2019-hez képest. A legfőbb versenytársnak számító Amazon forgalma ugyanakkor csak az Egyesült Királyságban 51 százalékkal nőtt. Ráadásul adóként csak forgalmának 0,37 százalékát fizette be. Az Amazon ezzel szemben azzal érvel, hogy 2010 óta 23 milliárd fontot fordítottak munkahelyteremtésre és 2019-ben 1,1 milliárd fonttal gazdagították a brit költségvetést.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!