Főzni vagy rendelni? Ez a nagy kérdés sok családnak karácsonykor
Fotó:123RF

Hidegtálat karácsonyra, vidéken? Ennyibe kerül, lehet számolgatni

Karácsonykor sokan inkább kész ételt rendelnek egy étteremből, esetleg kifőzdékből. Megmutatjuk, milyen árakkal kalkulálhatnak idén vidéki olvasóink.


Karácsonyi tálak árai az ország keleti felén

A HelloVidék.hu egyik cikkében arra kereste a választ, hogy mennyibe kerülnek jelenleg a vegyestálak a fővároson kívül.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén nagyon eltérő árakat találtak. Van étterem, amely az egész megyében ingyen kiszállít, nagy náluk a választék salátákban és húsokban, azonban a minimális rendelésnek legalább öt adagra kell szólnia, 2500 ft/fő értékben.

Egy másik étterem kínálatában ugyanebben a megyében sültes és halas tálakat is találtak, ezek azonban magasabb áron mozognak: négy fő esetében 15 ezer forint felé is megy az áruk, és a kiszállításért is fizetni kell. Ráadásul sok esetben - ahogyan itt is - a karácsonyi rendelést napokkal korábban kérik jelezni.

A megyeszékhelyen, Nyíregyházán is hasonló árakkal találkoztak, mint az imént említett étteremben: ott két személyre 7000, négy főre 13 500 forintért találtak gusztusos hidegtálat a város egyik neves éttermében, szintén kiszállításra.

Hajdú-Bihar megyében csupán egy debreceni éttermet vizsgáltak. Ott 2500 ft/fő áron talált a portál változatos hidegtálakat.

Nyugati megyék árai

Az ország nyugati felében is keresgéltek. Ott jóval magasabb áron dolgoznak a vendéglátóhelyek, mint a keleti megyékben.

Vas megyében, Szombathelyen például egy családi tálat a cikk szerint nem lehet megúszni 20 ezer forint alatt. Egy kétszemélyes tál 7 ezer forint, egy négyszemélyes 14 ezer forint, egy hatszemélyes pedig 20 ezer forintba kerül. Egy másik helyi étterem árait is megvizsgálták. Ott csupán a hatszemélyes tál drágább, mint a korábbi étteremben, egyetlen ezressel. A városban a harmadik általuk vizsgált helyet találták a legolcsóbbnak: abban 3 és 4 ezer forint között változnak a kétszemélyes tálak árai.

Győr-Moson-Sopron megyébeni más költségeket fedeztek fel. Egy győri étteremben minimum 3200 forint egy adag étel, viszont nem vesznek fel a rendelést 10 adag alatt. Prémium tál ugyanott jóval drágábban akad: a felső határ 5600 Ft/fő áron van, de alacsonyabb rendelési limittel: 6 főre már elkészítik a fogásokat.

Karácsonyi bevásárlás

A karácsony néhány slágertermékének az idei árváltozásáról mi is írtunk korábban. A Haszon.hu összefoglalóját ezen a linken nézhetitek meg.

Ne hagyd ki!