Így élhetnek a cégek hatékonyan a videokommunikáció lehetőségeivel

Így élhetnek a cégek jól a videokommunikáció lehetőségeivel

A pandémia rákényszerítette a cégeket, hogy videokommunikációs rendszereket használjanak. Ezért sokan álltak át az online platformok alkalmazására, amit az irodákba visszatérve is igyekeznek működtetni több-kevesebb sikerrel. Ugyanis a technika mit sem ér, ha nem az adott cégkultúrába illesztve alkalmazzák és ezáltal felbecsülhetetlen lehetőségekről mondanak le. Ezekről a lehetőségekről lesz szó ebben a cikkben.


Na végre most szintet léphetünk!

Dörzsöli a tenyerét a cégvezető, ugyanis nemrég egy méregdrága videokommunikációs rendszert finanszírozott. Lelki szemei előtt megjelenik a távol lévő munkatársakkal való zökkenőmentes együttműködés, a versenytársakkal szembeni plusz előnyei, a modern cég lettünk magabiztos kijelentése.

Pedig ez nem elég.

A technika ugyanis nem old meg mindent. Főleg abban az esetben, amikor már egyesek hócipője tele van az unalmas online meetingekkel, a vontatott csapatmegbeszélésekkel, a gyengécske digitális megoldásokkal.

A videokommunikációs rendszerek tudatos használatához, kidolgozott vállalati kultúra szükségeltetik. Olyan, amelynél a munkatársak tisztában vannak vele, hol tart a cég és hova akarnak eljutni, milyen miértek, értékek, célok mozgatják a szervezetet. És ezek mentén hangolják össze az egyes munkafolyamatokat.

Ebben lehet remek eszköz a videokommunikációs rendszer, amely tengernyi lehetőséget rejt magában.

Alapelőnyök

Az egyes kommunikációs platformok megkönnyítik a távol (akár országhatárokon túl) levő munkatársakkal való kapcsolattartást. Akár otthonról, irodából, sőt még útközben is lehet csatlakozni a meetinghez.

Így fordulhat elő az, hogy pl. egy győri grafikus egy debreceni munkatársával ötletel vagy egy budapesti mérnök londoni kollégájával osztja meg elképzeléseit vagy egy vállalat videokonferenciát rendez, amelyre a külföldi partnereit is örömmel meghívja.

Ez van most

A fenti előnyök sokak számára ismertek, mégis a tudatos, cégre szabott rendszerek mintha még váratnának magukra. Mintha még mindig sokan muszájból használnák a videokommunikációs rendszert, főleg hogy már visszatértek az irodába. Megelégszenek a gyér kép-és hangminőséggel, a jól van az úgy megoldásokkal, a platform által nyújtott pluszok figyelmen kívül hagyásával.

Persze akadnak olyanok is, akik ügyelnek a tudatos digitális együttműködésre, a cég online megjelenésére és pontosan tudják, hogy a jelenlegi recessziós helyzetben mekkora erőt, hatékonyságot jelenthet a videokommunikációs platform tudatos használata.

Ez lehet

Az alábbiakban olyan lehetőségeket ismertetünk, amely egy vállalat online tudatosságát, igényességét, modernitását mutathatja meg. Amellyel tényleg szintet léphet akkor, ha a saját munkakörnyezetére szabja a rendszert.

Tiszta kép mesterséges intelligenciával

Egyes kommunikációs platformok lehetővé teszik, hogy a távolról becsatlakozók is tiszta képet kapjanak a társaikról. Sőt, akár olyan megoldással is lehet élni, amikor az egy teremben lévő felhasználók egyéni videócsempén jelennek meg annak érdekében, hogy mindenki fókuszban legyen.

Így mindenki arca tisztán látható, a reakciókra könnyebben lehet reflektálni.

Milyen eszközöket válasszon egy cég?

Sok vállalat már a pandémia idején is beleesett abba a hibába, hogy hanyatt-homlok mindenféle „kütyüre” (mikrofon, kamera, hangfal stb.) beruházott, hogy minél komolyabb tárgyalótermi rendszert építsen ki. Aztán keserűen vették tudomásul, hogy hiába adtak ki jelentős összeget a fejlesztésre, szinte dobhatják ki a kukába az eszközöket, amelyekről kiderült, hogy nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Pedig eszközök tekintetében is kulcsfontosságú, hogy nagymértékben skálázható, alakítható legyen a hardveres rész.

Bármilyen szintről is beszélünk.

Tehát a költséghatékonyabb, alaptudással rendelkező, villámgyorsan üzembe helyezhető eszköz és a komplex integrációs lehetőségekkel rendelkező, célokhoz alakított egyedi megoldás esetén is.

Mindkettőnél elvárás, hogy egyszerűen használható legyen és persze a maga kategóriájában minőségi élményt adjon.

Amikor a kép és a hang pompásan illeszkedik

Hiába költ egy cég drága és csillivilli eszközökre, ha a rendszer akadozik, esetleg gyenge a sávszélesség és elavult a hálózat. Ráadásul ha a kép-és hangminőség silány, az a felhasználói élményre negatívan hat.

Léteznek olyan rendszerek, amelyet a gyengébb sávszélesség és az akadozó Wi-Fi kapcsolatok ellenére is kiválóan teszik a dolgukat. Mindez olyan kommunikációt és audiovizuális élményt eredményez, ahol tisztán látják és hallják egymást a résztvevők.

Brainstorming felsőfokon

Amikor a személyes jelenlét nem valósulhat meg, illetve nehézségekbe ütközik a gyors irodai közös ötletelés, akkor van szükség leginkább kreatív online együttműködésre. Sok vállalat felismerte már a digitális brainstorming erejét, eredményességét.

Pl. a Zoom Rooms-ban elérhető a Whiteboard funkció, amely szinte egy irodai flipchart táblához hasonlóan működik. Bárki könnyedén mutathatja meg ötleteit, de akár a munkatársak közösen is használhatják különböző ábrák és vázlatok létrehozására.

Élő közvetítés több ezer nézőnek?

Az online eseményeknek se szeri se száma a digitális térben. Nem véletlenül. A vállalatok felismerték, hogy az ügyfeleik, partnereik, érdeklődőik számára olyan platformot kell elérhetővé tenniük, amely a marketingjükre, hitelességükre is pozitív hatással lehet. Ahol megoszthatják újdonságaikat, értékeiket, értékes tudásukat.

Lehet szó akár pár jelenlévős online meetingről, de akár több ezer résztvevőt számláló virtuális eseményről is. Ráadásul a rendezvényre belépőknél látható, hogy ki, mennyi ideig vett részt az eseményen, sőt akár interaktív beszélgetésekre, felszólalásokra, kérdésekre is van lehetőség.

Egyes rendszereknél pedig az online események igény szerint tovább stream-elhetők Youtubera, Facebook Live-ra, vagy más streaming szolgáltatók felé is.

Sőt, a közvetítésnél is felhozott lehetőségeket akár oktatás, képzési célokra is lehet használni az online kurzusok, webinárok szervezése egyre népszerűbb a 21. században.

Marketing és praktikum

Már említettük a marketing lehetőségeket. Pl. a többkamerás felvételek esetén lehetőség van sávonként minden kamera felvételét lementeni. Függetlenül attól, hogy melyik vette fel élőben az eseményt.

Ez azt jelenti, hogy az élő események felvételei utólagosan remekül vághatók, reklám és marketing célokra felhasználhatók. Ráadásul idő és energia takarítható meg azzal, hogy nem a kamerákról kell külön lementeni a nagyméretű fájlokat.

Amikor a cég arculata megjelenik

A cég ott is megmutathatja profizmusát, tudatosságát, amikor az online rendszerét a vállalat arculatához szabja. Pl. megmutatja a logóját, szerepelteti a betűtípusát és színét a meghívókon, az online meetingek felületein.

Rugalmasság digitálisan

A profi rendszerek lehetővé teszik a cégek számára, hogy az online eseményektől függően módosítsák a biztonsági beállításokat, interaktív funkciókat. Tehát legyen szó akár egy vezetői bejelentésről, belső képzésről vagy országhatárokon átívelő együttműködésről, a rendszer beállításai könnyedén változtathatók.

Összegzés

A lehetőség tehát adott a cégek számára. Az online rendszerek tudatos használatával megkönnyíthetik a munkatársaik számára az online együttműködést, jelentősen fejleszthetik a cég online megjelenését és értékes virtuális eseményeket valósíthatnak meg.

És most jöjjön a fenti előnyöket prezentáló rendszer hazai képviselője!

Akik a vállalati kultúrához illesztik a videokommunikációt - MyZoom

A MyZoom csapata pontosan tudja és látja, mekkora előnyt jelent egy cég számára, ha egyszerűen működő videokommunikációt használ, ami ráadásul a vállalati kultúrába remekül illeszkedik.

Ezért olyan rendszerek kialakításában, fejlesztésében nyújtanak hathatós segítséget, amellyel a cégek magasabb szintre léphetnek hatékonyság tekintetében. Amit örömmel és egyszerűen tudnak használni.

Ügyfeleiket ötlépcsős folyamaton vezetik végig:

  1. Tisztázzák a célokat, igényeket a cégre szabott rendszerek létrehozása érdekében.
  2. Megtervezik a digitális platform működését.
  3. Telepítik az egyedi rendszert és gyakorlatban ellenőrzik a működését.
  4. Bevezetik a munkatársak számára is egyszerűen használható rendszert. Belső képzéssel, oktatóvideókkal segítik a platform átlátható alkalmazását.
  5. Rendszerszintű, folyamatos támogatást biztosítanak a kifogástalan üzemeltetés érdekében.

A MyZoom célja, hogy minél több cég felismerje és kihasználhassa a Zoom rendszerben rejlő lehetőségeket.

Ha az Ön vállalata is örömmel élne a Zoomos videokommunkáció felbecsülhetetlen előnyeivel, akkor keresse bátran a MyZoom csapatát! (x)


Ne hagyd ki!