Hőszivattyúk használatával önellátó lehet a háztartás

Hőszivattyúk használatával önellátó lehet a háztartás

Mára az egész világon elterjedt megoldás a hőszivattyúk alkalmazása, ami egyben a legkorszerűbb és leggazdaságosabb megoldás is a fűtés-hűtés terén. Megújuló energiaforrás révén pedig környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból is előnyös a használata. Nézzük, mi mindent kell tudni róluk és miért érdemes elgondolkodni a beszerzésén!


Hogyan működnek a hőszivattyúk?

A megfelelő hőszivattyúk kiválasztása több tényezőtől függ, figyelembe kell venni az épület adottságait, a háztartás igényeit is. Hazánkban a levegőt hasznosító hőszivattyúk a leginkább elterjedtek, amik kézenfekvő módon a kinti levegőből szívják el a hőt. Ezek beüzemelése a legegyszerűbb, működésükhöz pedig csak áramellátásra van szükség.

Mindenképp érdemes a beüzemeléshez szakember segítségét kérni, aki egyúttal a hosszú távú, megbízható működésről is gondoskodni tud.

A hőszivattyúk előnyei az otthoni felhasználásban

Miután a hőszivattyúk a földgáz helyett megújuló energiaforrásokat hasznosítanak, a környezetvédelmi előnyei nyilvánvalóak. Működésük ráadásul nem jár semmilyen károsanyag-kibocsátással, és a szén-monoxid mérgezés miatt sem kell aggódni.

Hosszú távon továbbá a háztartások számára is bőven megtérülő, sőt, napelemmel kombinálva jövedelmező befektetés a hőszivattyúk használata. A kiszámíthatatlan földgáz árakkal szemben ez stabil, költséghatékony megoldást jelent a fűtés-hűtésre, de még kedvezményes áramtarifa is igénybe vehető velük. A legtöbb hőszivattyúnál nincs is szükség karbantartásra, az éves takarításra való odafigyeléssel hosszú évekre biztosítható a működésük.

A leginnovatívabb hőszivattyúk már alacsony zajszinttel működnek, és modern, esztétikus kialakítás jellemzi őket. Személyre szabható megoldásaival teljes körű energiafelhasználást képesek biztosítani, karbantartásuk pedig szintén egyszerű és magas költségekkel sem jár. Professzionális partnertől rendelve ráadásul garancia és biztonságos szervíz is jár a beüzemeléssel. (x)


Ne hagyd ki!