A magyarok közel felének csökkentek a bevételei a pandémia miatt!


Havi közel 50 ezer forintos mínusz

2020. harmadik negyedévében a megkérdezettek 46 százalékának nem változott az anyagi helyzete, 4 százaléknak viszont javult. A magyar lakosság felének ugyanakkor kisebb-nagyobb anyagi veszteséget szenvedett el – derül ki a K&H Bank biztos jövő indexének adataiból. A veszteség átlagosan havi 48 ezer forint volt, ami azt jelenti, hogy az érintettek felének ennél kisebb, másik felének viszont ezzel nagyobb kieséssel kell számolnia.

Elmaradt a nyaralás

A csökkenő bevételek mellett a kiadások is megnőttek. A felmérésben részt vevők 34 százaléka legalábbis ezt élte meg. A romló anyagi helyzet miatt mindenki ott spórolt, ahol tudott. 10-ből 6-an például nem voltak tavaly nyaralni, 5-en a korábbiaknál kevesebbet találkoztak családtagjaikkal. A válaszadók 10 százaléka kénytelen volt munkahelyet is váltani. Remélhetőleg a helyzet nem romlik tovább. Az emberek 59 százaléka viszonylag biztonságosnak látta a saját anyagi helyzetét, 31 százalékuk pedig teljes biztonságban érezte magát.

The Conversation

Friss

Milliárdos büntetést kapott a koronavírus elleni védelmet ígérő divatmárka

Az ausztrál versenyfelügyelet (ACCC) 5 millió ausztrál dollárra, azaz több mint egymilliárd forintra büntette a Lorna Jane ruházati vállalatot, amely marketingkampányában azt állította, hogy az új kollekciója meggátolja a koronavírus terjedését.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Elképedsz a budapesti lakásárakon? Prága és Pozsony is drágább

A Deloitte Property Index felmérésében vizsgált 24 főváros közül 2020-ben csupán Rómában csökkent az új építésű lakások ára. Regionális összevetésben Budapest olcsónak számít, még akkor is, ha az itt élők ezt másképpen érzékelik.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Óvatosan a negatív értékelésekkel, mert a sértődős szolgáltató visszavág

Az Egyesült Államokban működő, épületek karbantartásával foglalkozó Executive Roof Services (ERS) vállalat 112 ezer dolláros, azaz nagyjából 34 millió forintos pert akasztott egy washingtoni pár nyakába. Az ERS egy negatív online értékelés miatt fordult a bírósághoz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!