A magyarok közel felének csökkentek a bevételei a pandémia miatt!


Havi közel 50 ezer forintos mínusz

2020. harmadik negyedévében a megkérdezettek 46 százalékának nem változott az anyagi helyzete, 4 százaléknak viszont javult. A magyar lakosság felének ugyanakkor kisebb-nagyobb anyagi veszteséget szenvedett el – derül ki a K&H Bank biztos jövő indexének adataiból. A veszteség átlagosan havi 48 ezer forint volt, ami azt jelenti, hogy az érintettek felének ennél kisebb, másik felének viszont ezzel nagyobb kieséssel kell számolnia.

Elmaradt a nyaralás

A csökkenő bevételek mellett a kiadások is megnőttek. A felmérésben részt vevők 34 százaléka legalábbis ezt élte meg. A romló anyagi helyzet miatt mindenki ott spórolt, ahol tudott. 10-ből 6-an például nem voltak tavaly nyaralni, 5-en a korábbiaknál kevesebbet találkoztak családtagjaikkal. A válaszadók 10 százaléka kénytelen volt munkahelyet is váltani. Remélhetőleg a helyzet nem romlik tovább. Az emberek 59 százaléka viszonylag biztonságosnak látta a saját anyagi helyzetét, 31 százalékuk pedig teljes biztonságban érezte magát.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!