Meghosszabbították egy héttel a veszélyhelyzeti földgázigénylés lehetőségét a cégeknek
Fotó: Shutterstock

Fontos haladékot kaptak a földgáz nélkül maradó cégek

Október 25-én, jövő kedden éjfélig kell beadniuk a nyilatkozatukat, ha veszélyhelyzeti földgázellátást igényelnek.


A kormány október 14-én rendelte el, hogy novemberben és decemberben átmeneti földgázellátásra jogosultak azok a felhasználók, akik földgázszerződés nélkül maradtak. Ez a kedvezmény az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználókra vonatkozik, vagyis a lakosságon és a mikrovállalkozásokon kívül mindenkire, de az október 18-i határidő jogvesztő, vagyis aki elkésik, az utólag nem pótolhatja a mulasztást.

Ezt a rendeletet módosította a kedd este kiadott újabb, amely egy héttel, október 25-éig meghosszabbította a határidőt, és ez még kedden este 23 órakor hatályba lépett, írja a hvg.hu.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. hétfőn azt közölte, a felhasználó és az MVM Next között a hiánytalan nyilatkozattétellel földgázkereskedelmi szerződés jön létre a 2022. november 1. és december 31. közötti időszakra. A szerződés létrejöttéről az MVM Next e-mailben tájékoztatja majd az érintetteket.

Amennyiben a tapasztalatok alapján az MVM Next úgy látja, hogy szükséges a nyilatkozattételi határidő meghosszabbítása, szakmai javaslatot fog tenni a jogszabályban foglalt határidő meghosszabbítására, hogy az ügyfelek élni tudjanak az átmeneti földgázellátás nyújtotta lehetőséggel - jelezte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

A társaság üzleti ügyfeleknek szóló honlapja a https://mvmenergiakereskedo.hu/atmenetiellatas oldalon érhető el.


Ne hagyd ki!