Heathrow közúti felirat repülő leszáll
Fotó: Shutterstock

Beintett a dubaji légitársaság a Heathrow-nak

Az Emirates légitársaság ésszerűtlennek és elfogadhatatlannak nevezte a Heathrow kérését, hogy több jegyet már ne adjanak el nyárra, és visszautasította azt.


A Heathrow korábban bejelentette, hogy napi 100 ezerben korlátozza a reptérről induló utasok számát, mert ennyi embert tud kiszolgálni elvárható színvonalon. Ennek érdekében arra kérte a légitársaságokat, hogy csökkentsék az utasszámot. Az intézkedés szeptember 11-ig marad érvényben.

Airmageddon

Az Emirates most azzal vádolja a londoni repülőtér döntéshozóit, hogy nem tisztelik az utasokat, és saját hozzá nem értésük és tehetetlenségük miatt alakult ki a mostani „airmageddon”.

A légitársaság 36 órát kapott arra, hogy csökkentse a felszálló utasok számát, így a járatok számát is, ennek nem teljesítése esetén jogi következményekkel nézhet szembe.

Visszautasítjuk a követelést, mert teljességgel ésszerűtlen és elfogadhatatlan

- írták a közleményben.

Juszt se csökkentik

A dubaji légitársaság azzal vádolta a reptér vezetőit, hogy ők döntöttek úgy: nem cselekednek, nem terveznek, nem fektetnek be, majd hirtelen előhúzzák a semmiből az új korlátozást.

Arra akarnak minket kényszeríteni, hogy több tízezer fizető utas helyét töröljük, akik hónapokkal ezelőtt foglaltak, és régóta várnak a nyaralásra vagy arra, hogy meglátogassák a szeretteiket

– írta a légitársaság, hozzátéve, hogy az emberek alig várják, hogy utazhassanak a két éves pandémiás bezártság után.

Hozzátették, hogy korábbi terveiknek megfelelően kívánják indítani járataikat a Heathrow-ról, vagyis figyelmen kívül hagyják a Heathrow kérését.

A londoni reptéren a pandémia előtt napi 125 ezer induló utast is ki tudtak szolgálni a legforgalmasabb napokon.

A Heathrow döntésének hátteréről itt írtunk.

Ne hagyd ki!