bologna
Fotó: Shutterstock

4 pénztárcabarát olasz város, amit nem érdemes kihagyni idén

Pizza, gelato, tengerpart és történelem – nem sokat kell gondolkodnunk, hogy rájöjjünk: Olaszországról van szó. A mediterrán állam sokszínűsége lenyűgöző, és bár ezt sokan nem így gondolják, az utazásnak valójában nem kell drágának lennie. Az alábbiakban bemutatunk négy olasz várost, ahol nem kell túl mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk.1. Palermo

Palermo

Palermo

Fotó: Shutterstocl

A szicíliai Palermo városa egy több mint 2700 éves történelemmel rendelkező hely, amely tele van kulturális és történelmi látnivalókkal. Az óvárosban sétálva láthatjuk a Normann Palotát, a Cappella Palatinát, a Massimo színházat és a színes Vucciria piacot. Az étkezés sem drága, egy pizzát már 6-8 euróért is megkaphatunk, egy ebéd pedig 10-15 euró között mozog.

Ez is érdekelhet! Audrey Hepburn is megülte, nagyot ment az olasz robogó

2. Bologna

Bologna

Bologna

Shutterstock

Bologna a gasztronómiai élmények rajongóinak álma. Az észak-olasz város a lasagne, a tortellini és a bolognai spagetti származási helyeként vált ismertté. Az utcákon sétálva a Piazza Maggiore, az Univerzitás és a két tornyok látványa ragadja magával az embert.

Az olcsó szállások és éttermek miatt egy hétvégés kiruccanás akár 150-200 euróba is beleférhet.

​3. Lecce

Lecce

Lecce

Fotó: Shutterstock

Lecce dél-Olaszországban található, és a barokk stílusú épületeiről ismert. A város tele van szépséggel, a Szent Oronzo téren álló bazilika és a Piazza del Duomo varázslatos látványt nyújt. Az ételek árai nem magasak, egy pohár bort már 2-3 euróért is kapni, egy pizza pedig 5-8 euróba kerül.

4. Matera

Matera

Matera

Fotó: Shutterstock

Matera a Basilicata régióban található, és különlegessége a Sassi di Matera, azaz az épített barlangok, amelyek egyedülálló látványt nyújtanak. A városban lehetőség van barlanglakásokban megszállni, amelyek már 30 euró/éjszakáért is elérhetőek.

Az éttermi árak általában 10-15 euró körül mozognak, de olcsóbb és drágább lehetőségek is vannak.

Ajánljuk figyelmedbe! Magyarország egzotikus és olcsó? Van, aki így látja

The Conversation

Ne hagyd ki!