A járvány enyhülésével egyre több népszerű külföldi nyaralóhely válik újra elérhetővé. A Wizz Air a kisgyermekkel utazók számára foglalta össze közleményében a legfontosabb tudnivalókat.


Az Európai Bizottság május 31-i ajánlása szerint, azokban az országokban, ahol a beutazás feltételekhez kötött, ám a szülők mentesülnek a karantén alól, a velük együtt utazó kiskorúakra sem vonatkozik karanténkötelezettség.

A Bizottság javaslata alapján az Európai Unióban a 6 év alatti gyermekeket is fel kell menteni az utazással kapcsolatos tesztelés alól, de az ajánlás ellenére továbbra is vannak olyan országok – például Portugália –, ahol a járványhelyzet miatt 24 hónapos kor felett mindenkinek, még a gyerekeknek is – kötelező a 72 óránál nem régebbi PCR teszt, az oltás meglététől függetlenül. Míg a népszerű nyári úti cél, Görögország esetében az 5 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztkötelezettség alól, addig több európai országban magasabb korhoz kötik a követelményeket: Franciaországban 11, Cipruson 12, Hollandiában 13 év felett kell csak PCR teszt a beutazáshoz.

Mivel ezek a szabályozások a járványhelyzet változása miatt folyamatosan alakulnak, az utazás tervezésekor és az indulás előtt néhány nappal is érdemes tájékozódni erről a konzulátusok oldalán

- írja közleményében a légitársaság

A járványhelyzet javulásának köszönhetően Spanyolország június 21-től zöld listára helyezte Magyarországot, így teszt és karanténkötelezettség nélkül várja a magyar látogatókat, nyaralni vágyó családokat.

 Haza is kell jönni

Az utazás előtt érdemes a hazatérés feltételeiről is tájékozódni: jelenleg Magyarország területére magyar állampolgárok karanténkötelezettség mellett léphetnek be, kivéve, ha magyar, vagy Magyarország által elismert vakcinaigazolvánnyal rendelkeznek, ez a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliakra is vonatkozik.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!