Ryanair légitársaság repülőgépe
Fotó: Shutterstock

Elképesztő számok! Sosem utaztak még ennyien fapados járatokon!

Miután júliusban megdöntötték saját utasforgalmi-rekordjukat, augusztusban még ezt is túl tudták szárnyalni a ír légitársaságnál.


18,9 millió utas repült a Ryanair járatain augusztusban – közölte hétfőn a légitársaság. Ez kétmillióval több utast jelent, mint 2022 ugyanezen szakaszában és négymillióval többet, mint a pandémia előtti 2019-es évben. Ahogy már korábban is írtuk, a világjárványt ez évre már teljesen leküzdötte a légiközlekedés.

Ezt is olvasd el! Így alakulhatnak a repjegyárak a Ryanair szerint

rep\u00fcl\u0151t\u00e9ren v\u00e1rakoz\u00f3 utasPhoto by JESHOOTS.COM on Unsplash

A nyárközepi hónapban is csúcsot döntöttek: összesen 18,7 millió utast szállítottak akkor. Ez dőlt meg egy hónappal később újra. A Ryanair fapados légitársaságként rendkívül népszerű és rengeteg járatukkal a legnagyobb utasforgalmat bonyolítják le a piacon.

Ez is érdekes lehet számodra: A Wizz Air vagy a Ryanair a fapadosok királya? Az attól függ...

Az ír vállalat azt is nyilatkozta, miszerint a 2024 márciusáig tartó pénzügyi évben kilenc százalékos forgalomnövekedésre számítanak. Ez egy év alatt ez 183,5 millió utast jelent. A Reuters elemzői szerint pedig a légitársaság Nyugat-Európában a piaci részesedését megszilárdította már, míg Kelet-Európában tovább is növelhetik azt.

Ne hagyd ki!