A statisztikai hivatal friss, decemberi összesítése megmutatta, hogy mit okozott a járvány a turizmusban.


A szikár számok: A belföldi vendégek száma 92, az átaluk eltöltött vendégéjszakáké 89 százalékkal esett vissza a megelőző év azonos időszakához viszonyítva. De még így is megfordult 33 ezer hazai vendég a szálláshelyeken. A visszaesés a Balaton környékén volt a legdurvább.

A külföldi vendégek száma 97, a vendégéjszakáké 96 százalékkal csökkent. Tavaly decemberben így is 14 ezer külföldi szállt meg Magyarországon, átlagosan 3 éjszakára. A Balaton mellett Budapest a legnagyobb vesztes.

A szektor árbevétele 93 százalékkal, (2,9 milliárd forintra) esett vissza.

Maradjunk a szikár számoknál és bízunk abban, hogy ennél csak jobb jöhet!


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!