A statisztikai hivatal friss, decemberi összesítése megmutatta, hogy mit okozott a járvány a turizmusban.


A szikár számok: A belföldi vendégek száma 92, az átaluk eltöltött vendégéjszakáké 89 százalékkal esett vissza a megelőző év azonos időszakához viszonyítva. De még így is megfordult 33 ezer hazai vendég a szálláshelyeken. A visszaesés a Balaton környékén volt a legdurvább.

A külföldi vendégek száma 97, a vendégéjszakáké 96 százalékkal csökkent. Tavaly decemberben így is 14 ezer külföldi szállt meg Magyarországon, átlagosan 3 éjszakára. A Balaton mellett Budapest a legnagyobb vesztes.

A szektor árbevétele 93 százalékkal, (2,9 milliárd forintra) esett vissza.

Maradjunk a szikár számoknál és bízunk abban, hogy ennél csak jobb jöhet!


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!