Az Airbnb első negyedéves eredményei minden várakozást felülmúltak. 52 százalékos keresletnövekedést jelentettek, ami 10,29 millió dollárt eredményezett a cégnek.

Az oltások előrehaladtával és az utazási korlátozások enyhítésével az emberek utazási kedve is megnőtt. Az Airbnb siralmas évet tudhat maga mögött, idén viszont jobb kilátások elé néz. Az idei első negyedévben 52 százalékkal nőtt a foglalások száma az oldalon, melyek összértéke elérte a 10,29 millió dollárt – írja a Reuters. A cég bevétele 886,9 millió dollár volt az első három hónapban. A San Francisco-i vállalat a második negyedévben olyan eredményeket vár, melyeket utoljára 2019-ben tapasztalt.

​Kétséges a jövő

A cég elmondása szerint a 60 év feletti korosztály kiemelkedő érdeklődést mutatott az oldal iránt. Nem is csoda, hiszen ők voltak az elsők, akik a vakcina által védettséget kaptak a vírus ellen, így biztosabban, illetve hamarabb tervezhették a nyaralásukat. Február és március között 60 százalékkal nőtt a korosztály érdeklődése az oldal ajánlatai iránt.

Brian Chesky, a vállalat vezérigazgatója arra számít, hogy az enyhítések hatására az üzletemberek is egyre többet fognak utazni. Ők jellemzően Airbnb-s lakásokban szálltak meg üzleti útjaik során a pandémia előtti időkben. A hosszú távú bérlési igények terén is növekedés várható.

Hozzátette, egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy meddig tart az első negyedévben tapasztalt fellendülés.

​Gyógyul a világ

Az Airbnb a szerencsésebbek közé tartozott a szektor szereplői közül, de így is 334 millió dolláros adózás előtti veszteséggel zárták a tavalyi első negyedévet. Idén ezt 59 millió dollárra redukálták, főleg a költségcsökkentéseknek köszönhetően.

A legnagyobb növekedést az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban és Franciaországban tapasztalták. Egyre több országban várható az utazási korlátozások enyhítése, így teljes reális a cég bizakodása. Ha kitart a lendület, könnyedén elérhetik a pandémia előtti üzleti eredményeket.

The Conversation

Friss

Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Parragh átalakítaná az iparűzési adó  rendszerét, Budapest felhördült

Parragh László szerint az átalakítást össze lehetne vonni a formálódó globális társasági minimumadóval.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ezek a melósok forintban havi 2,5 milliót keresnek, mutatjuk, miért

A Los Angeles-i kikötő dokkmunkásai nagyságrendekkel többet keresnek, mint a legtöbb fizikai dolgozói, de ennek meg is van az oka.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!