Pisztolyok és más lőfegyverek, amelyeket benzinért cserébe adtak le

134 fegyvert adtak le Sacramentóban

Fotó: Twitter

Bombasiker volt a „fegyvert benzinért” akció Kaliforniában

Kaliforniában annyira felment az üzemanyag ára, hogy idő előtt elfogytak azok a benzinutalványok, amelyeket a sacramentói rendőrség ajánlott föl lőfegyverekért cserébe.


A fegyverbeszolgáltatási programban 50 dolláros (18 ezer forintos) benzinvásárlási utalványokat osztogattak.

Benzint fegyverért

A „Benzint fegyverért” elnevezésű akciónak olyan nagy sikere volt, hogy majdnem négy órával a zárás előtt kifogytak a kuponokból. Öt órán keresztül várták volna a megunt lőfegyvereket, de már 45 perc után nem volt ajándékutalvány. Azért 100 ember leadott összesen 134 lőfegyvert – írja az Insider.

„Más okok mellett a közösség tagjai leggyakrabban arra hivatkoztak, hogy nincs tapasztalatuk a lőfegyverekről, nincs ismeretük a törvényességükről, vagy nem tudják őket biztonságosan tárolni” – közölte a sacramentói rendőrség.

Drága a benzin

A kaliforniai benzinkutaton egy gallon benzinért már 6 dollárt kérnek, ez átszámítva literenként mintegy 566 forintra jön ki.

Vagyis az ajándékutalványért nagyjából 32 liter benzinhez juthattak az önkéntes fegyveerlaadók.

Itt írtunk arról, hogy Mexikóba járnak át az amerikaiak tankolni az olcsóbb benzinért, ezért felfüggesztették az ottani árstopot a határmenti településeken.

Nálunk tavaly novemberben rendelte el először a kormány a benzinárstopot, amelyet később újabb három hónappal meghosszabbított. A legújabb döntés értelmében a maximalizált ár júliusig marad érvényben az üzemanyagoknál.

Ne hagyd ki!