Egyszemélyes kajak és más felszerelések a Decathlon egyik özletében
Fotó: Shutterstock

Életeket menthet a Decathlon diplomatikus húzása

A Decathlon sportnagykereskedés leállította a kajakok és kenuk eladását calais-i és Grande-Synthé-i (Észak-Franciaország) üzleteiben, mert egyre több migráns próbál ezekkel a sporteszközökkel átkelni a La Manche csatornán Nagy-Britanniába.


  Veszélyben

A cég álláspontja szerint ezek a járművek alkalmatlanok a La Manche csatorna átszelésére. Az életét teszi kockára, aki ezt mégis megpróbálja. Ugyanakkor a Decathlon továbbra is árul a hajózás biztonságához szükséges árucikkeket, például életmentő mellényeket, evezőket és a kihűléstől védő felszereléseket. A javaslat, hogy a kajakokat és kenukat vegyék ki a kínálatból, a helyi üzletektől érkezett.

Péntek óta három bevándorlónak veszett nyoma, akik kajakokkal indultak el az Egyesült Királyságba. Nem sokkal korábban két sodródó kajakot találtak Calais partjai előtt és két embert mentettek ki a vízből.

Egyre többen próbálkoznak

Idén több mint 23 ezer kelt át csónakokkal a forgalmas és ezért kiszámíthatatlan Csatornán, hogy eljusson az Egyesült Királyságba, ez háromszorosan haladja meg az előző évben próbálkozók számát. Csak a múlt csütörtökön rekord számú, 1185 ember érte el a brit partokat.

Franciaország és Nagy-Britannia között feszült a helyzet a nemrégiben kirobbant halászati vita miatt, a La Manche csatornát átszelő illegális bevándorlók ügye csak olaj a tűzre. (Nyitóképünk illusztráció)


Ne hagyd ki!