Walmart üzletbelső
Fotó: Shutterstock

Fura dolgokat rendelnek drónos házhozszállítással

A Walmart idén kiterjeszti drónos házhozszállító szolgáltatását, amely így már 4 millió amerikai háztartást lesz képes kiszolgálni. A megrendelők fél órán belül megkapják, amire a boltból éppen szükségük van.

A DroneUp-pal való együttműködés érinti Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah és Virginia államot. 37 Walmart üzletből lehet majd légi házhozszállítást kérni, ezek nagy részét a DroneUp üzemelteti majd. A cég jelenleg csak néhány üzletben biztosítja a szolgáltatást, Arkansas és Észak-Karolina államokban.

A drón a leggyorsabb

A Walmart egy ideje már teszteli, hogy az apró légijármű hogyan hat az e-kereskedelemre. Már két éve megkezdte próbaszolgáltatásait, amelynek során például Covid-teszteket és alapvető háztartási cikkeket küldött ki drónnal.

A Walmartnak az Egyesült Államokban több mint 4700 üzlete van, ez azt jelenti, hogy

az amerikaiak körülbelül 90 százaléka 10 mérföldes (16 kilométeres) távolságra van egy boltjuktól.

Ezt az erős jelenlétet szeretnék most még jobban kihasználni a drónos házhozszállítással. A Walmart már korábban is kínált hasonló lehetőségeket: közülük az Express szolgáltatás két órán belül kiszállítást ígér.

Kényelmi szolgáltatás

Azok a vásárlók, akik a Walmart-üzletek drónelérésének területén élnek, reggel 8 és este 8 között rendelhetnek, a több ezer árucikket tartalmazó kínálatból. A drónos házhozszállításért külön 3,99 dollárt (1400 forintot) számolnak fel. A maximum rendelhető súly 10 fontnyi, vagyis körülbelül 5 kiló. Az áru a megrendelő udvarán vagy kocsibeállóján landol.

A növekvő drónhálózattal a Walmart számításai szerint évente egymillió csomagot tudnak majd kiszállítani.

David Guggina, a Walmart egyik vezetője elmondta: a dróntesztek egyik meglepetése volt, hogy miket rendelnek a vásárlók. Arra számítottak, hogy sürgősen szükséges holmikat kérnek majd, például recept nélkül kapható gyógyszereket. Ehhez képest sokan kényelmi szempontból választották a drónt.

A leggyakrabban repített termék az egyik üzletben például a Hamburger Helper volt.

Gyakran kértek még drónon elemet, szemeteszsákot, mosóport és gyümölcssnackeket is.

A világ leggazdagabb családja a Walmartnak köszönheti vagyonát.


Ne hagyd ki!