Elon Musk a Newsweek címlapján
Fotó: Shutterstock

Elon Musk szabadulna a rossz szokásától, végy példát róla

Annak ellenére, hogy Elon Musk multimilliárdos, és az a terve, hogy benépesítse a Marsot, vannak hétköznapi problémái is, amelyek ismerősek lehetnek mindannyiunk számára.


A Tesla és a SpaceX vezére először is szeretne változtatni a napi rutinján, kezdve onnan, hogy reggel kinyitja a szemét.

Formába jönne

A Sull Send Podcastnek adott interjújában Musk bevallotta: az első dolga reggelente, hogy végigpörgeti a telefonját – annak ellenére, hogy szerinte ez rombolja az egészségét.

Van egy rossz szokásom, mint sok más embernek, azt hiszem. Azonnal a telefonom után nyúlok ébredés után. Ez egy rettenetes szokás

- fogalmazott Musk.

Korábban a német Auto Bild magazinnak adott interjújában elárulta, hogy minden nap az első fél órát az emailjei átnézésével tölti. A podkasztban most hozzátette, hogy jobb volna, ha ehelyett tormázna.

Mozognom kéne, jobb formába hozni magam – mondta Musk. Ezért változtatni fogok: az első húsz percet mozgással töltöm, és csak utána veszem elő a telefont – tette hozzá.

Torna=szellemi frissesség

Musk szokása nem mondható kirívónak. Az okostelefon-használók durván 80 százaléka az ébredés utáni első 15 percen belül a telefonját bújja – állapította meg korábban az IDC felmérése.

Musk terve, hogy tornázik, minden bizonnyal egészségesebb. Egyes kutatások arra jutottak, hogy a jókor reggel végzett torna növeli a produktivitást. 2019-ben a British Journal of Sports Medicine-ben megjelent tanulmány megállapította, hogy a kíméletes reggeli torna növeli a rövid távú memóriát, erősíti a koncentrációt és a döntési képességet.

Musk általában hajnali 3 körül kerül ágyba, és fél 10-kor kel. Arra tippel, hogy a reggeli telefonos szokás szorongásból származik. Meg akar bizonyosodni afelől, hogy nem volt semmilyen vészhelyzet a vállalatoknál, amíg aludt.

A SpaceX-nél és a Teslánál általában éjszaka is zajlanak az események

- mondta.

Az Auto Bildnek adott korábbi interjúban koffeinfogyasztási szokásairól beszélt, amelyen sikerült változtatnia:

Voltak olyan idők, amikor napi nyolc Diet Coke-ot ittam. Manapság már csak egy-kettőt.

Ne hagyd ki!