A méregerős cukorka gyártója nagyvonalú adományt hagyott szülővárosára
Fotó: Shutterstock

A cukorkagyáros a halála után is könnyet csalt az emberek szemébe

A Fisherman's Friend (A halász barátja) extra erős, borsmenta olajat tartalmazó cukorka, melyet 1865-ben fejlesztettek ki Angliában olyan halászok számára, akik a jeges tengeren extrém körülmények között dolgoztak. Száz évvel később már világszerte ismerték a terméket. A gyártó gondoskodott róla, hogy a szülővárosa megőrizze az emlékét.


Nem feledte, honnan jött

Doreen Lofthouse idén márciusban halt meg 91 éves korában, és most kiderült, hogy komoly vagyont, 41 millió angol fontot (átszámítva több mint 17 milliárd forintot) hagyott hátra a szülővárosára, az angliai Fleetwoodra. A pénzt a város gyarapítására, fejlesztésére létrehozott Lofthouse Alapítvány használhatja fel, írja a BBC.

Nem ez volt az első eset

Az üzletasszony nagylelkűsége nem volt egyszeri, az 1990-es évek óta Doreen Lofthouse és a családja több millió fontot adományozott közösségi projektekre a városban. A fleetwoodi önkormányzat a mostani felajánlást egyszerűen hihetetlennek nevezte.

A jótékonysági tevékenységet többször is elismerte a város, az üzletasszony halála után az is szóba került, hogy emlékművet hoznak létre a tiszteletére. Pénz van rá.


Ne hagyd ki!