Budapest sajnos nincs köztük
Fotó: Shutterstock

Ezek a városok a dollármilliomosok kedvencei

Listába szedték a legtöbb gazdag lakossal rendelkező városokat. Az első négy helyen három kontinens is képviseli magát. Mutatjuk a tízes listát!


Ezekben a városokban él a legtöbb dollármilliomos

New Yorkban több nagyon tehetős ember él, mint a világ bármelyik más városában. A település 15 ezer dollár-multimilliomos otthona (nekik 10 millió dollárnál nagyobb vagyonuk van), akik mellett lakóhelye 345 ezer dollármilliomosnak is – közölte friss elemzésében a Henley & Partnes londoni befektetési és migrációs tanácsadó cég. A CNBC szerint 737 ember vagyona a 100 millió dollárt is meghaladja, valamint akad köztük 59 dollármilliárdos is. New York 8,4 milliós lakosságának tehát a négy százaléka rendelkezik egymillió dollár befektetéshez elegendő vagyonnal, például ingatlannal, készpénzzel vagy részvénnyel.

A lista második helyén Japán fővárosa, Tokió végzett, ahol 12 dollármilliárdos és 304 ezer milliomos lakik. Ott összesen 7350-en multimilliomosok, 263 ember vagyona pedig meghaladja a 100 millió dollárt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Szilícium-völgyet magába foglaló San Francisco-öböl térsége fért fel, ami 62 dollármilliárdos, 13 ezer multimilliárdos, valamit 276 ezer milliomos otthona. De nézzük a teljes listát!

A legtöbb dollármilliomos lakóval rendelkező városok

  1. New York (345 ezer)
  2. Tokió (304 ezer)
  3. San Francisco (276 ezer)
  4. London (272 ezer)
  5. Szingapúr (250 ezer)
  6. Los Angeles (192 ezer)
  7. Chicago (160 ezer)
  8. Houston (133 ezer)
  9. Peking (131 ezer)
  10. Sanghaj (130 ezer)

Távoznak a milliomosok Ukrajnából és Oroszországból

Arról is írtunk, hogy Oroszországból idén a leggazdagabbak 15 százaléka, mintegy 15 ezer milliomos távozhat. Ennek egyik oka, hogy a nyugati szankciókkal az orosz gazdaság kulcsfontosságú területeit próbálják megbénítani.

Ukrajna gazdasága eközben az orosz támadás miatt roppant össze. A Henley & Partners becslése szerint idén 2800 milliomos hagyhatja el a keleti szomszédunkat, ami az ukrán gazdasági elit 42 százaléka.

A legtöbb milliomos idén az Egyesült Arab Emírségeket veheti célba: négyezren érkezhetnek az arab országba. Dubaj az oroszok kedvelt célpontja, bár a nemzetközi közösség számára egyre inkább szemet szúr, hogy a szankciók elől menekülő oligarchák menedéke lett a város.


Ne hagyd ki!