Tom Holland Pókembere a legújabb Marvel filmben, a Pókember: Nincs hazaútban áll dr. Octopus robotcsápjain

Minden idők egyik legjobb nyitóhétvégéjén van túl az új Marvel film

A Pókember széria legújabb része, a Nincs hazaút december 16-án debütált a mozikban. A film amellett, hogy az idei év legsikeresebb nyitányát hozta össze, még a filmtörténeti dobogó képzeletbeli harmadik fokára is felállhatott.


Nagy várakozások közepette

Borítékolható volt, hogy a Marvel moziverzum egyik legkedveltebb karaktere, Pókember emberek millióit fogja a mozivászon elé vonzani. Előzetes pletykák szerint Dr. Strange jóvoltából egy igazi multiverzum-kaland várta a nyitóhétvégén a rajongókat, amelyben a „regnáló” Pókember Tom Holland mellett a korábbi szériák sztárjai, Tobey Maguire és Andrew Garfield is feltűnnek. Nem áruljuk el, hogy a pletykák igazak voltak-e, azzal viszont nem lőjük le a poént, ha megvizsgáljuk a jegyértékesítési adatokat.

A java még hátra van

A Pókember: Nincs hazaút a mozitörténelem egyik legjövedelmezőbb nyitányát hozta össze. Csak az Egyesült Államokban 253 millió dollár folyt be a jegyeladásokból. Az amerikai jegypénztáraknál eddig csak két film teljesített jobban: a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték. Ezek sorban 257,6 millió dollárral és 357,1 millió dollárral zárták a bemutató hétvégéket. Úgy tűnik, a rajongók a spoilerektől is rettegtek, ugyanis a 253 millió dollárból 121,5 millió az első vetítési napon, pénteken gyűlt össze.

Az omikron variáns terjedése a világ többi részén sem tántorította el az embereket a mozizástól. Az USA-n kívül több mint 60 országban szintén a szóban forgó hétvégén debütált a film, ezeken a piacokon összesen 334,2 millió dollárnyi jegyeladást regisztráltak. Gyors matek, és ki is jön, hogy a nyitóhétvégén világszerte 587,2 millió dollárnyi, átszámítva nagyjából 190,9 milliárd forintnyi bevételt generált a film, ami globálisan is a harmadik helyre katapultálta Peter Parker történetét. Mindezt úgy, hogy az egyik legnagyobb piacon, Kínában még be sem mutatták a filmet.

Ne hagyd ki!