A Casterton Kelpie Association idén is megtartotta a szokásos éves aukcióját. Az árverésen 51 munkakutya és kölyökkutya várta, hogy ki lesz az új gazdája. Két világrekord is született – írja a Telex.


Az árverés sztárja idén Eulooka Hoover volt. Az ausztrál terelőkutya 35 200 ausztrál dollárért, azaz nagyjából 7,8 millió forintért talált új gazdára. A szerencsés vásárló névtelenségbe burkolózott, de annyit lehet tudni, hogy egy juh – és marhatenyésztéssel foglalkozó licitáló vihette haza a nemes állatot.

Eulooka Hoover a gazdája szerint remekül fel tudja mérni a helyzetet, érti, mi történik körülötte, és kedvesen viszonyul az állatokhoz. Képes beindítani a terelésre váró jószágok nyájösztönét, akik így pontosan azt csinálják, amit a gazdájuk szeretne. Az aukciós ház katalógusának leírása alapján a 2,5 éves kutyának nyerő személyisége van.

A korábbi rekordot egy border collie tartotta, 18 900 angol fontos (7,7 millió forint) vételárával.

Az aukción egy kölyökkutya is rekordot állított fel, ugyanis az egyik fiatal kelpie 9050 ausztrál dollárért, átszámítva nagyjából 2 millió forintért kelt el.(Képünk illusztráció).

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!