A Casterton Kelpie Association idén is megtartotta a szokásos éves aukcióját. Az árverésen 51 munkakutya és kölyökkutya várta, hogy ki lesz az új gazdája. Két világrekord is született – írja a Telex.


Az árverés sztárja idén Eulooka Hoover volt. Az ausztrál terelőkutya 35 200 ausztrál dollárért, azaz nagyjából 7,8 millió forintért talált új gazdára. A szerencsés vásárló névtelenségbe burkolózott, de annyit lehet tudni, hogy egy juh – és marhatenyésztéssel foglalkozó licitáló vihette haza a nemes állatot.

Eulooka Hoover a gazdája szerint remekül fel tudja mérni a helyzetet, érti, mi történik körülötte, és kedvesen viszonyul az állatokhoz. Képes beindítani a terelésre váró jószágok nyájösztönét, akik így pontosan azt csinálják, amit a gazdájuk szeretne. Az aukciós ház katalógusának leírása alapján a 2,5 éves kutyának nyerő személyisége van.

A korábbi rekordot egy border collie tartotta, 18 900 angol fontos (7,7 millió forint) vételárával.

Az aukción egy kölyökkutya is rekordot állított fel, ugyanis az egyik fiatal kelpie 9050 ausztrál dollárért, átszámítva nagyjából 2 millió forintért kelt el.(Képünk illusztráció).

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!