Milliókért kelt el a világ legdrágább kutyája
Fotó: alan King on Unsplash

Majdnem 8 millió forintot perkáltak le a világ legdrágább kutyájáért

A Casterton Kelpie Association idén is megtartotta a szokásos éves aukcióját. Az árverésen 51 munkakutya és kölyökkutya várta, hogy ki lesz az új gazdája. Két világrekord is született – írja a Telex.


Az árverés sztárja idén Eulooka Hoover volt. Az ausztrál terelőkutya 35 200 ausztrál dollárért, azaz nagyjából 7,8 millió forintért talált új gazdára. A szerencsés vásárló névtelenségbe burkolózott, de annyit lehet tudni, hogy egy juh – és marhatenyésztéssel foglalkozó licitáló vihette haza a nemes állatot.

Eulooka Hoover a gazdája szerint remekül fel tudja mérni a helyzetet, érti, mi történik körülötte, és kedvesen viszonyul az állatokhoz. Képes beindítani a terelésre váró jószágok nyájösztönét, akik így pontosan azt csinálják, amit a gazdájuk szeretne. Az aukciós ház katalógusának leírása alapján a 2,5 éves kutyának nyerő személyisége van.

A korábbi rekordot egy border collie tartotta, 18 900 angol fontos (7,7 millió forint) vételárával.

Az aukción egy kölyökkutya is rekordot állított fel, ugyanis az egyik fiatal kelpie 9050 ausztrál dollárért, átszámítva nagyjából 2 millió forintért kelt el.(Képünk illusztráció).

Ne hagyd ki!