Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.


Közös projekt

A két milliárdos üzletasszony között nagy az egyetértés az adományozások kapcsán. Egyebek között mindketten aláírták a Giving Pledge nevezetű kezdeményezést is. Ez azt jelenti, ígéretet tettek arra, hogy vagyonuk nagy részét még haláluk előtt eladományozzák, így támogatva a filantróp szervezetek munkáját. Gates és Scott az elmúlt években dollármilliárdokat adományoztak nonprofit szervezeteknek és egyéb közösségeknek. Most eljött az ideje, hogy a két nagyágyú közösen álljon ki egy nemes cél mellett. Az üzletasszonyoknak köszönhetően az Equality Can't Wait Challenge győztes csapatai 10 éven keresztül összesen 40 millió dolláros (12 milliárd forint) támogatásban részesülnek.

Központban a nők

Az Equality Can't Wait Challenge négy nyertesét több mint 550 jelentkező közül választották ki. A résztvevő csapatok olyan ötleteket prezentáltak a döntéshozóknak, melyekkel javíthatók az amerikai nők életkörülményei és karrierlehetőségei is. A nyertesek ötletei egy államilag támogatott, gyermeknevelést segítő infrastruktúra kialakítására, illetve a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő nők szakmai képzésére fókuszáltak.

A díjazottak nagyszerű, erős csapatok, amelyek közösségük segítségével a frontvonalon harcolnak annak érdekében, hogy elősegítsék a nők karrierjének fellendülését és magánéletének kivirágzását.

- mondta MacKenzie Scott a projekttel kapcsolatban.

Természetesen Melinda French Gates is reagált a történtekre, az alábbi közleményt adta ki:

Megtörhetjük a történelem mintázatait és elősegíthetjük a nemek közötti egyenlőséget, de ehhez elkötelezetten támogatnunk kell az olyan szervezeteket, amelyek a mai napon is díjaztunk, azokat, amelyek készek felemelni a nőket és a lányokat.
Az Equality Can't Wait Challenge projekt házigazdája Melinda Gates inkubációs és befektetési vállalta, a Pivotal Ventures volt. Mint említettük, a támogatók között szerepel még Mackenzie Scott, újdonsült férje, Dan Jewett és a Charles and Lynn Schusterman Family Philanthropies globális emberbarát szervezet is.
The Conversation

Friss

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Valdhy Mbemba on Unsplash

Csodatörténet: a magyar anyuka megváltoztatta egy kongói család életét

Néhány ezer forinttal indult a történet Etyekről.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!