Warren Buffett bejelentette, távozik a Bill és Melinda Gates Alapítványból. Az alapítványban birtokolt részvényei 4,1 milliárd dollárt érnek, melyeket jótékony célokra ajánlott fel – írja az Entrepreneur.


A világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett nemcsak a üzleti zsenialitásával, hanem az emberbaráti cselekedeteivel is kitűnik milliárdos társai közül. 2006-ban megígérte, hogy idővel az összes részvényét jótékony célokra fordítja. Az üzletember 105 milliárd dolláros (30765 milliárd forint) vagyonának 99 százalékát a részvényei teszik ki, így jelentős összegekre számíthatnak a szerencsés alapítványok.

Már majdnem ott

Buffett a jelenlegi, 4,1 milliárd dolláros felajánlását 5 alapítvány között osztja szét. Ezek a Susan Thompson Buffett, a Sherwood, a Howard G. Buffett és a NoVo Alapítványokat takarják, illetve egy bizonyos összeget visszaoszt a Bill és Melinda Gates Alapítványnak is.

Buffett azzal, hogy kilép a Gates alapítványból, már félúton jár ígérete teljesítésével. Adományozása után 238624 Berkshire Hathaway részvénye marad. 15 évvel ezelőtt még 474998 részvény volt a birtokában.

Buffett elmondása szerint az elmúlt években már 41 milliárd dollár értékű részvényadományt osztott szét az alapítványok között. Az üzletember évente 16 alkalommal jótékonykodik.

Évek óta inaktív igazgatósági tag vagyok a Bill és Melinda Gates Alapítványban. A kitűzött célok eléréséhez már nem szükségeltetik a fizikai jelenlétem. Optimista vagyok. Amerika legjobb napjai minden bizonnyal még előttünk állnak. A filantrópia továbbra is össze fogja kötni az emberi tehetséget a pénzügyi forrásokkal. Pontosan úgy, ahogyan a vállalkozások és a kormányok is teszik. Ezek kombinációja egy sokkal jobb világot eredményez a jövő generációi számára.

-mondta az üzletember, aki az elmúlt években a Berkshire Hathaway kivételével az összes igazgatósági pozícióját elhagyta.

The Conversation

Friss

Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Egy alig ismert adótipp vállalkozóknak: íme a részletek

A szállás, lakhatás is lehet béren kívüli juttatás, méghozzá adómentesen. Ezt járták körül a Deloitte szakértői ebben a cikkben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Lakást vennél? Ennyit kell fizetned érte!

15 százalékkal több lakást adtak el 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban, miközben az árak 5,8 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából. Használt lakást átlagosan 18,6, míg újat átlagosan 36,1 millió forintért lehetett venni Magyarországon 2021. első három hónapjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!