Két kéz indiai esküvő után
Fotó: Shutterstock

Pénzt vagy unokát: ultimátumot adtak a szülők

Átszámítva 240 millió forintra perelte a fiát egy indiai házaspár, mert az nem önvendeztette meg őket unokával. Szeretnék visszakapni a felneveltetése árát és némi fájdalomdíjat, mert azt állítják: a csalódottságtól letargiába süllyedtek.

A Prasad-házaspár beadványa szerint 2016-ban kötött házasságot egyetlen fiuk, és azóta mindhiába várnak a családi örömre. A fiatal férfi most ultimátumot kapott: egy éve van az unoka „leszállítására”, máskülönben fizessen.

Lelkileg belerokkantak

A gondos szülők az Egyesült Államokban taníttatták gyermeküket, ott kapott pilótakiképzést, ami jelentős kiadással járt. Megtakarításaikat a pár ötcsillagos hotelben tartott lagzijára és egy thaiföldi nászútra költötték el. Biztosak voltak abban, hogy már ott megfogan a trónörökös. Az esküvői fotót itt lehet megnézni.

Egy Audit is vásároltak nekik, mintegy 28 millió forint értékben.

A fiuk most 35, a menyük pedig 31 éves.

Azt állítják: fiukra születésétől kezdve mintegy 25 millió rúpiát (120 millió forintot) költöttek el, és most ezt kérik vissza, plusz még ugyanennyit a sérelemért, ami érte őket.

Feladtuk az álmainkat, hogy felneveljük

- mondta az apa.

Hozzátette: megszakad a szívük, hogy anélkül kell meghalniuk, hogy láthatnák az unokájukat.

Családi kötelékek

Kölcsönt kellett felvennünk, hogy felépítsük a házunkat, és most anyagi nehézségeink vannak. Mentálisan megterhelő számunkra, hogy magányosan élünk

- panaszkodott a 61 éves férfi.

Az idős házaspár úgy gondolja, hogy egy unoka elviselhetőbbé tenné a bánatukat.

Indiában fontosak a családi kötelékek. Általában több generáció él együtt: nagyszülők, unokaöccsök, nagynénik és nagybácsik is ugyanabban a háztartásban.

Az elmúlt években azonban ott is változott a trend: az ifjú párok gyakran elköltöznek a szüleiktől, a feleségek pedig inkább a munkára fókuszálnak, ahelyett, hogy otthon nevelnék a gyerekeiket.

A vádiratot az észak-indiai haridwari bíróság fogadta be „családon belüli erőszak” kategóriában, illetve közelebbről „mentális agónia és zaklatás” miatt.


Ne hagyd ki!