Angelina Jolie és Brad Pitt elegánsan, egy díjátadó gálán
Fotó: Shutterstock

Hollywood-i dráma: Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t

Egy francia borászaton kapott össze Brangelina.Brad Pitt bírósági eljárást indított Angelina Jolie ellen, amiért volt felesége eladta francia borászatukban lévő részesedését egy orosz oligarchának. A filmvilág egykori álompárja 2008-ban 28,4 millió dollárért, azaz nagyjából kilencmilliárd forintért vásárolt többségi részesedést a Château Miravalban. Angelina Jolie a vételár 40 százalékát biztosította.

A birtok, amelyen egy nagy ház és egy borászat is található, különleges helyet tölt be Brad Pitt szívében, egyebek között azért, mert itt házasodott össze Angelina Jolie-val 2014-ben.

Kis túlzással kijelenthetjük, kiderült, kettőjük közül melyikük a szentimentálisabb típus.

Foggal-körömmel

2022 januárjában Pitt levelet kapott Jolie-tól, amelyben azt írta, fájó szívvel ugyan, de nehéz lépésre szánta el magát, ugyanis úgy döntött, eladja a borászat rá eső részét a Tenute del Mondo cégnek, a Jurij Shefler orosz milliárdos tulajdonában lévő Stoli Group alkoholóriás leányvállalatának.

Pitt végül beperelte exfeleségét. A periratban kifejti, hogy 2019-es válásukat követően megállapodtak, egyikőjük sem adja el részesedését a másik engedélye nélkül.

Annak tudatában és azzal a szándékkal adta el tulajdonjogait, hogy Shefler és kapcsolt vállalkozásai megpróbálják majd irányításuk alá vonni az üzletet, amely felé Pitt elkötelezte magát, és aláásni Pitt Miravalban való befektetését

-olvasható a keresetben.

A Hamu és Gyémánt a Consequence cikkére hivatkozva kifejti, a Château Miraval Pitt szenvedélyévé vált, amely a világ egyik legelismertebb rózsabortermelőjévé avanzsálódott az elmúlt években. A beadvány szerint az ügylet eredményeképp Pitt nem élvezheti majd teljes nyugalomban magánlakása kényelmét, illetve megfosztja a jogától, hogy felügyelhesse az általa semmiből felépített vállalkozást.

Brad Pitt az eladás érvénytelenítését, pénzbeli kártérítést és a jogi költségek megtérítését követeli.

Ne hagyd ki!