Usain Bolt a győzelmi pózában
Fotó: Shutterstock

​A világ leggyorsabb embere futhat a pénze után

Amikor utoljára láthattuk Usain Boltot, még Londonban, Rio De Janeiróban vagy Pekingben sprintelt a futópályán, az olimpián.


Bár a nyolcszoros olimpiai aranyérmes sprinter azóta visszavonult a profi sporttól − és inkább a levédetett ikonikus győzelmi pózával üzleti birodalmát építgeti csendben a háttérben −, most egészen más okból újból a nyilvánosság elé került − írja az Insider.

Boltnak ugyanis 12,7 millió dollár (körülbelül 4,5 milliárd forint) hiányzik az egyik befektetési számlájáról, amelyet a jamaicai Kingstonban működő Stocks & Securities Limited, azaz SSL befektetési cégnél vezetett − jelentette az Associated Press, hivatkozva annak a levélnek a másolatára, amelyet Bolt ügyvédei küldtek a cégnek, és amelyben a pénz visszaadását kérik.

Az ügyvédek azt is írták:

Ha ez igaz, és reméljük, hogy nem így van, akkor súlyos csalás, lopás vagy a kettő kombinációja történt ügyfelünk kárára.

Bolt először január 11-én fedezte fel a pénz eltűnését.

Az AP szerint a történelem leggyorsabb emberének ügyvédei polgári vagy büntetőjogi lépésekkel fenyegetik az SSL-t, ha a pénz nem kerül vissza Bolthoz az elkövetkező 10 napon belül. A Bloomberg jelentése szerint azonban a sportlegenda a kingstoni legfelsőbb bíróság elé tervezi vinni az ügyet, ha a pénzt nyolc napon belül nem kapja vissza.

A számlán lévő pénz − amely mindennel együtt összesen 12,8 millió dollárt tett ki − Bolt nyugdíj- és élethosszig tartó megtakarításainak része volt.

Boltnak így most már csak 12 ezer dollárja (4,4 millió forintja) maradt

− mondta az AP-nek az ügyvédje, Linton P. Gordon.

Nem ez az első eset, hogy SSL-t csalással vádolják. A Jamaica Financial Services Commission, amely a jamaicai biztosítási, nyugdíj- és értékpapír-ágazat szabályozását felügyeli, kedden közölte a Bloomberggel, hogy a csalás vádjáról szóló korábbi jelentések alapján ideiglenes vezetőt állított az SSL élére.

Ne hagyd ki!