​Zelenszkij ukrán elnök, mint akciófigura

Zelenszkij ukrán elnök, mint akciófigura

Fotó: Twitter

Műanyag akciófigura készül Zelenszkijből

Akciófigura készül Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről. Minden egyes eladott darab után egy dollár jut Ukrajnának.

A brooklyni FCTRY két hete kezdett pénzgyűjtési kampányba a Kickstarteren, ahol a 30 ezer dolláros kitűzött célt három óra alatt elérték, és a cikk írása idején már túl vannak a 125 ezer dolláron is.

Szuperinspiráló

A Zelenszkij akciófigura 15 centiméteres prototípusát Mike Leavitt seattle-i művész készítette agyagból. A műanyagfigura tömeggyártása Kínában történik majd, a szállítást márciusra lehet várni.

A kampányban az ukrán elnököt úgy kereteztük, mint valószínűtlen hőst

– mondta Jason Feinberg, a FCTRY kreatív vezetője.

A jelenlegi helyzetben ő a tökéletes vezető: szuperinspiráló személyiség. Érezhető az ereje, amit alázattal használ. Mindennek az ellenkezőjét képviseli, amit eddig gondoltunk a politikáról

- tette hozzá.

Rajonganak érte

A 44 éves volt komikus színész, Zelenszkij három éve lett Ukrajna elnöke. Akkor azt ígérte, hogy véget vet az orosz támogatást élvező szeparatistákkal folyó harcoknak Kelet-Ukrajnában.

A Kikckstarteren folyó gyűjtés mellé azt írták:

Nincs szükségünk több szuperhősre. Csak legyen néhány igaz ember, akinek van szíve, és kész szembenézni a lehetetlennel.

A közösségi finanszírozás alakulását, amely pénteken ér véget, itt lehet nyomon követni.

Zelenszkijből népszerűség tekintetében egyfajta rocksztár lett bizonyos körökben. Itt írtunk arról, hogy az ikonikus pulóvere hiánycikk lett.


Ne hagyd ki!