Figyelmeztet a hatóság: senki ne fogyassza el ezeket a termékeket!
Fotó: Shutterstock

Fűszerköményt és puffasztott kukoricát hívott vissza a Nébih

Két terméket is visszahívott a Nébih: egy fűszerköményt találtak szennyezettnek, valamint egy kukorica csemege érzékszervileg nem volt megfelelő. Mutatjuk a részleteket!


Fűszerkömény akadt fen a Nébih rostáján

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása alapján a hatóság elrendelte a „Mr. Spice Fűszerkömény egész” 40 grammos kiszerelésű termék visszahívását a fogyasztóktól. A fűszer ugyanis idegen anyagokkal (többféle gyommag, kavics) szennyezett. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az adott terméket ne fogyasszák el!

A hatóság egyéb adatokat is közölt a termékről:

  • Minőségmegőrzési idő: 15.01.2025 és 16.01.2025
  • Származási ország: Lengyelország
  • Forgalmazó: Penny Market Kft. (Alsónémedi)

Az érintett termék a vásárlás helyére visszavihető, a vételárát a Penny Market Kft. visszatéríti. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

Puffasztott kukorica csemegét vontak ki a forgalomból

A fűszerköménnyel egy napon a Nébih visszahívatta és kivonatta a forgalomból az „S-Budget bacon ízű kukorica csemege” 100 grammos kiszerelését is. A döntést azzal indokolta, hogy a termék érzékszervileg nem megfelelő, a felületén elszórtan fekete elszíneződés látható. A hatóság ebben az esetben is arra kér mindenkit, hogy az árut ne fogyassza el!

Egyéb adatok a termékről:

  • Minőségmegőrzési idő: 22.03.2022
  • Tételszám: 2
  • Gyártó: Szimita Trade Kft. (Újfehértó)
  • Forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. (Bicske)

Ez a termék is visszavihető a vásárlás helyére, a vételárát a Spar visszatéríti. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.


Ne hagyd ki!