Pénzjutalom jár az oltást kérőknek Szerbiában
Fotó:123RF

A szomszédban pénzt kap, aki beoltatja magát

Szerbiában 25 euró (9300 forint) értékű pénzjutalomban részesülnek azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen - jelentette be Aleksandar Vucic szerb államfő.


Nem hoznak diszkriminatív intézkedéseket azokkal szemben, akik nem akarják beoltatni magukat, de szeretnék megjutalmazni azokat az állampolgárokat, akik felelősségteljesen viselkednek. Az államfő megjegyezte, a nyugdíjasoknak kifizetett 30 euró (10 ezer forint) értékű támogatáson felül így minden 16 év feletti állampolgár, aki már beoltatta magát vagy május végéig felveszi valamelyik védőoltást (beleértve a nyugdíjasokat), 25 euró értékű jutalomban részesül.

Ha nincs oltás, nincs betegszabadság

Az államfő abban bízik, hogy május végéig hárommillió ember megkaphatja a védőoltás mindkét dózisát az országban. Azt is közölte, hogy akik nem oltatják be magukat és megfertőződnek, nem kaphatnak fizetett betegszabadságot. A csaknem hétmillió lakosú Szerbiában eddig 3 millió 620 ezer embert oltottak be. Két és fél millióan kapták meg az első dózist, közülük 1 570 000-en már a másodikat is.


Ne hagyd ki!