Újabb giganyeremény ütheti az oltakozók markát! Itthon mikor lesz ilyen?
Fotó: Unsplash

Újabb giganyeremény ütheti az oltakozók markát! Itthon mikor lesz ilyen?

A Kroger kiskereskedelmi vállalat összesen 5 millió dollárt fog szétosztani azon amerikai polgárok között, akik bevállalják a koronavírus elleni vakcinát. A vállalat a busás nyeremény mellett 50 kupont is kisorsol, melyek felhasználásával egy éven keresztül ingyen élelmiszerekhez juthatnak a győzteseknek – írja a Fox Business.

A Kroger vállalat ezzel a nagylelkű felajánlással szeretné elősegíteni az oltási kampány sikerét. Céljuk az, hogy az Egyesült Államok teljes lakosságának 70 százaléka július 4-ig megkapja legalább a vakcina első dózisát.

„Minél hamarabb elérjük a nyájimmunitást, annál hamarabb élvezhetjük újra a kerti sütögetéseket, az élő zenét és a különleges összejöveteleket. Nagyra értékeljük Joe Biden elnök vezetését és együttműködését a privát szektor szereplőivel annak érdekében, hogy növeljük a lakosság átoltottságát, főleg az etnikumok és a 30 év alattiak köreiben"- nyilatkozta Rodney McMullen, a Kroger vezérigazgatója.

A nyereményjáték június 3-án indul. A játékszabályokat egyelőre nem ismertették, de annyi biztos, hogy azok vehetnek részt a sorsolásban, akik a Kroger klinikai és gyógyszertári egységeiben kapták meg a vakcinát. Összesen 55 győztese lesz a játéknak. 5 szerencsés jelentkező fejenként 1 millió dollárt vihet haza, a maradék 50 nyertes között pedig olyan kuponokat sorsolnak ki, amelyek 1 éven keresztül ingyen élelmiszereket biztosítanak az érintetteknek.

​Igazi gigász

A Kroger vállalatot 1883-ban alapították Cincinatti-ban. Napjainkra az Egyesült Államok legnagyobb bevételű szupermarketjévé nőtte ki magát. Tavalyi éves bevétele meghaladta a 132 milliárd dollárt (37620 milliárd forint). A Fortune 500 (az USA 500 legnagyobb bevételű vállalata) listán a 23. helyet foglalja el. A Kroger közvetlenül, illetve a lányvállalatain keresztül több mint 1596 szupermarketet, 154 ékszerboltot, 35 feldolgozó üzemet, 2255 gyógyszertárat és 224 magánkórházat üzemeltet. A magánegészségügyi egységei a The Little Clinic néven futnak. Többek között ezeken a helyszíneken zajlik a vállalat vakcinálási projektje.

​Nem egyedi eset

A világ országai számos praktikát bevetettek az elmúlt hónapokban, hogy rávegyék az embereket az oltásra. Persze az éllovas ebben is az USA. A New Jersey-ben található Rowan egyetem például minden beoltott diákjának 1000 dollárt ajánlott fel. Ohio kormányzója 1 millió dolláros vakcina lottót indított, New York-ban baseball jegyeket osztogatnak, de olyan államok is vannak, ahol ingyen sört kapnak azok, akik felmutatják az oltási igazolványukat.

Legutóbb Hongkong indított egy nagyszabású akciót. Egy helyi ingatlanfejlesztő egy 1,4 millió dollár értékű lakást ajánlott fel egy szerencsés, oltáspárti jelentkezőnek.

The Conversation

Ne hagyd ki!