Gránátalma, kókusz, sárgarépa. Közös bennük, hogy a belőlük készített italok jót tesznek bőrünknek. Íme nyolc lé, érdemes ezeket kipróbálni.
Az alkoholos és a koffeintartalmú italok szárítják a bőrt, a cukros italok pedig gátolják a kollagéntermelést, ami pedig kell a rugalmas bőrhöz. Vannak azonban olyan italok, amelyek kifejezetten hozzájárulnak a fiatalos, rugalmas bőr fenntartásához. A Magyar Mezőgazdaság 8 ilyen italt mutatott be.
Gránátalmalé
A gránátalma tele van erős antioxidánsokkal, például polifenolokkal és C-vitaminnal. Ezek pedig segítenek felvenni a harcot a szabad gyökökkel, amelyek károsíthatják a bőrsejteket és korai öregedéshez vezethetnek.
Aloe verás víz
Gazdag antioxidánsokban, például C- és E-vitaminban, valamint enzimekben és poliszacharidokban. Így segíti a kollagéntermelést, javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a ráncokat.
Sárgarépalé
A benne levő antioxidánsok, köztük a C- és E-vitamin, megvédik a bőrt a szabad gyökök és a környezeti stresszhatások okozta károsodástól,
Céklalé
Fokozza a kollagéntermelést, növeli a bőr rugalmasságát és csökkenti a finom ráncokat. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.
Kókuszvíz
A káliumban és elektrolitokban gazdag kókuszvíz segít fenntartani a bőr hidratáltságát, ami elengedhetetlen a puha bőrhöz és a finom ráncok minimalizálásának érdekében.
Bogyós gyümölcs smoothie
Az áfonya, a szamóca és a málna egyaránt telis-tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. magas rosttartalma pedig segít a szervezet méregtelenítésében, ami tisztább és ragyogóbb bőrt eredményezhet.
Zöld tea
Gazdag antioxidánsokban, különösen katechinekben, amelyek segítenek megvédeni a bőrt a károsodástól és csökkentik a gyulladást.
Citromos víz
A citrom jó forrása a C-vitaminnak, ezáltal segít ragyogóvá tenni a bőrt, valamint méregteleníti a szervezetet.
Igazi vitaminbomba, ezt tudja a csipkebogyó
Korábban írtunk a csipkebogyó pozitív hatásairól: Segíti a kollegéntermelést, kiemelkedően jó forrása a C-vitaminnak és más antioxidánsoknak. Ezek pedig fontos szerepet játszanak a szervezet immunrendszerének támogatásában. Ugyanakkor a csipkebogyó más értékes anyagokat, például likopint, polifenolokat, pektint és esszenciális zsírsavakat is tartalmaz. Ezek az összetevők védik a sejteket az oxidatív stressztől, segítenek az öregedés lassításában, gyulladáscsökkentő hatásúak, és támogatják a szív- és érrendszer egészségét