A Taste Atlas közzétette a legnépszerűbb és a legkevésbé kedvelt magyar ételek listáját. Meglepő módon a kókusz kocka és a krumplileves is az utóbbin szerepel. Imádják viszont a gulyást és a krémest.
A globális gasztronómiai szakportál, a Taste Atlas nemrég összeállította a legnépszerűbb és legkevésbé kedvelt magyar ételek listáját. A portál több mint 22 ezer éttermet, 10 ezer ételt és 6000 helyi alapanyagot mutat be a világ minden tájáról, köztük számos magyar specialitást. Az oldalon olvasható felmérés szerint a külföldiek körében legkevésbé kedvelt magyar ételek közé tartozik a pacal, a mákos tészta, a borleves, a krumplileves és a Stefánia szelet. Emellett helyet kaptak még a listán olyan ételek is, mint a kókusz kocka, a vadas és a haltepertő - írja az economix.hu.
Gulyás, paprikás csirke, krémes
A felmérés másik listája az 50 legnépszerűbb magyar ételt mutatja be, amelyet külföldiek és hazaiak egyaránt szívesen fogyasztanak. Az első helyen a gulyás szerepel, amelyet a paprikás csirke követ. A harmadik helyen a krémes áll, míg a további kedvelt fogások között megtaláljuk a pogácsát, a lángost és a kürtőskalácsot is.
A portál rámutat, hogy a Magyarországot választó turisták részint a helyi gasztronómiai kultúra miatt látogatnak hazánkba, azonban sok külföldi furán néz némelyik tradicionális magyarországi fogásra.
Ezek most a legjobb éttermek itthon
Korábban írtunk arról, hogy a Dining Guide Étteremkalauz toplistájára idén a Stand, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Babel, a 42 Restaurant, az Essencia, a Costes, a Borkonyha, a Spago, a Sauska 48, a Costes Downtown és a Pajta került.