Csak kisebb záporok-zivatarok érkezhetnek
Fotó: Shutterstock

Csapadék is érkezhet a következő napokban– mutatjuk, hol!

Itt a legfrissebb, egy hétre vonatkozó időjárás-előrejelzés! Mutatjuk, hol és mikor lehet számítani némi csapadékra a hétvégén.


Csak kisebb záporok-zivatarok érkezhetnek

A hét további részében több hidegfront is érinti térségünket, de számottevő csapadékot ezek sem okoznak. Pénteken főként az északi, északkeleti országrészben lehetnek elszórt záporok, zivatarok, szombaton pedig elsősorban délen, délnyugaton lehet egy-egy zápor, zivatar. Vasárnaptól a jövő hétvégéig sehol sem valószínű csapadék, vagyis az ország nagy részén a következő egy hétben egyáltalán nem fog esni, jellemzően napos, száraz időre lehet számítani – írja a met.hu.

A hőmérséklet pénteken és szombaton főként a nyugati és az északi országrészben esik vissza több fokkal a csütörtöki értékekhez képest, majd vasárnap és hétfőn az Alföldön is 30 fok alatti maximumok lesznek jellemzőek. Újabb melegedés kedden kezdődik, ekkortól ismét nagy területen várható kánikula. Az előttünk álló bő egy hétben tovább száradnak a talajok, fokozódik az aszály, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területet érint a szárazság. A levegő is száraz lesz, napközben jellemzően 30 százalék alá csökken a páratartalom, a mezőgazdasági aszály mellett légköri aszállyal is számolni kell.

Nem enyhült az aszály 

A múlt hét végén és a hét elején a keleti országrészt öntözték záporok, ezek azonban csak kis területen adtak számottevő csapadékot. Az aszály csak kis mértékben enyhült a Tiszántúlon, viszont már a középső országrészben és a Dunántúl keleti felén is egyre nagyobb területen súlyos a szárazság. A következő bő egy hétben is csak pénteken és szombaton számíthatunk elszórt záporokra, zivatarokra.

Ne hagyd ki!