399 forintba kerül 3,5 kiló gyümölcs és zöldség
Fotó: Shutterstock

A Lidl Magyarországon is elindította népszerű akcióját

Az Egyesült Királyságban nagy sikere van a Lidl azon kezdeményezésének, hogy kedvezményes áron adja a szépséghibás zöldségeit és gyümölcseit. Magyarországon is elindult az akció.


Szépséghibás termékekkel kaszálna nagyot a Lidl

A magas infláció ellenére jelentősen emelkedtek a Lidl és az Aldi élelmiszer-értékesítési mutatói az Egyesült Királyságban. A kutatók azzal magyarázzák a jelenséget, a vásárlók keresik a módját, hogy kedvezőbb áron jussanak a termékekhez. Ezért egyre többen fordulnak a két élelmiszerlánc szépséghibás, azonban teljes értékű zöldségei és gyümölcsei felé, amelyeket jóval olcsóbban kínálnak, mint a szemrevalóbbakat. A kedvezményes értékesítéssel az élelmiszer-hulladék mennyiségét is csökkentik az üzletek.

Magyarországon is bevezették a sikerakciót

A Lidl tájékoztatása szerint a cég Budapesten is elindította az akcióját „Mentsük meg!” néven novemberben, a vidéki üzleteikben pedig február végével startol a program. A külsőleg nem tökéletes, de fogyasztható és egészséges gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálják.

A 3,5 kilós, zöldségekből és gyümölcsökből vegyesen összeállított csomagokat 399 forintért lehet megvásárolni.

Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba. Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is

– nyilatkozta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Így lehet keresni a Lidl-nél

A Lidl nem csak ezzel az akciójával került bele a hírekbe mostanában. A napokban közölte a cég, hogy milyen fizetéseket kapnak náluk az alkalmazottak. Mutatjuk, hogy az egyes pozíciókban - napi 8 órás munkaidőben - hogyan alakulnak a bérez az üzletláncnál (a bruttó jövedelem magában foglalja az alapbért, a pótlékokat, jogosultság esetén a Lidl kártyára kapott összegeket):

Áruházi dolgozó:

  • elérhető belépő bruttó jövedelem: 395.000 Ft - 445.000 Ft
  • három év után elérhető bruttó munkabér: 426.000 Ft - 458.000 Ft

Boltvezető:

  • elérhető belépő bruttó jövedelem: 716.000 Ft - 933.000 Ft
  • három év után elérhető bruttó munkabér: 921.000 - 1.006.000 Ft

Területi vezető:

  • bruttó 807.000 Ft – 1.302.000 Ft

Targoncavezető:

  • elérhető belépő bruttó jövedelem 529.000 Ft - 559.000 Ft
  • három év után elérhető bruttó munkabér 591.000 Ft - 679.000 Ft

Komissiózó:

  • az elérhető belépő bruttó jövedelem: 436.000 Ft - 532.000 Ft
  • három év után elérhető bruttó munkabér: 498.000 - 632.000 Ft

Az áruházlánc egyéb juttatásokat is biztosít munkavállalóinak: a csomag kiemelt eleme a Lidl nagyértékű egészségbiztosítási programja, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást.

Ne hagyd ki!