A Visa idén márciusban lehetővé tette az ügyfeleinek, hogy kriptovalutákkal is használhassák a szolgáltatásait. Akkora sikert aratott a projekt, hogy a pénzügyi vállalat további 50 kriptodevizával kapcsolatos céggel bővíti az üzleti kapcsolatait.


Az új partnerek között megtalálható az FTX és a Coinbase is. A kibővített és felturbózott platformnak köszönhetően minden ügyfél gond nélkül költheti, illetve átválthatja fiat valutára a digitális pénztárcájában tárolt kriptovalutáit. Ez azt jelenti, hogy immáron azoknál a kereskedőknél is vásárolhatunk kripodevizákkal, amelyek alapvetően nem támogatják ezt a fizetési módot. Esetükben a Visa rendszere akadálymentesen és villámgyorsan átváltja hagyományos fizetőeszközzé a kriptot, így végbemehet a tranzakció. Tehát a kártyabirtokosok ezentúl a Visa mind a 70 millió partnerénél kriptovalutával is fizethetnek. A kereskedőknek semmilyen teendőjük nincs, számukra ugyanúgy fognak megjelenni a tranzakciók, mint eddig. A vállalat a háttérben mindent „észrevétlenül" elintéz.

Miért van erre szükség?

A Visa márciusban terjesztette ki szolgáltatásait a kriptovaluták piacára. A vállalat a bevezető programját a fizetési és kripto felületet biztosító Crypto.com, illetve a digitális eszközkezelő Anchorage bankkal valósította meg. Cuy Sheffield, a Visa kriptovalutákért felelős vezetője óriási reményeket fűzött a projekthez. Eddig még nem kellett csalódnia. Elmondta, hogy a Visa ügyfelei idén már több mint egymilliárd dollárt költöttek a platformon kriptovalutákhoz köthető kártyákkal. Úgy véli, ez a tendencia egyre csak erősödni fog a jövőben.

A szakember hozzátette, egyre többen kereskednek kriptovalutákkal, ahogyan a kriptográfiai platformok befektetőinek száma is folyamatosa nő. Ezzel párhuzamosan a legtöbb kereskedő nem akar azzal bajlódni, hogy az említett valutákhoz igazítsa a rendszerét. Sokaknak a blokklánc hálózat működési elve túlságosan bonyolult, vagy egyszerűen nem akarják beleásni magukat. A Visa ezzel tisztában van, és nem is akar ráerőltetni semmit a kereskedőkre. Úgy tűnik, a cég megtalálta az arany középutat. A Crypto.com-os akciója bevált, így most további 50 vállalattal bővíti a kripto-bizniszét.

Ráadásul partnertől függően, a fiat valutával vásárló ügyfelek kriptovaluta jutalmakban részesülhetnek. Ezt úgy képzeljük el, mint a légitársaságok vagy a hotelek pontgyűjtő akcióit.

A Visa negyedéves pénzügyi jelentése július 27-én várható, amelyből kiderül, pontosan mennyire érte meg a kripto-biznisz a vállalatnak.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!