Gyengült a forint péntek reggelre az előző esti árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint gyengüléssel fejezi be a hetet, miközben az euróval szemben idei leggyengébb árfolyamát érte el a héten.


A csütörtök esti árfolyamához képest a forint péntek reggelre az euróval szemben 0,04 százalékkal, a dollárral szemben 0,17 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,16 százalékkal állt gyengébben. Az euró jegyzése a csütörtök esti 368,76 forintról 368,80 forintra emelkedett reggel hét órára, a dolláré 309,03 forintról 309,56 forintra, a svájci franké pedig 333,32 forintról 333,84 forintra.

Közel a mindenkori mélyponthoz

Csütörtökön az euró jegyzése elérte a 369,20 forintot is, ami a forint idei leggyengébb árfolyama az euróval szemben és megközelíti a forint mindenkori leggyengébb árfolyamát, ami az euró 369,87 forintos jegyzésén alakult ki tavaly április elején. A forint az euróval szemben a hét eleje óta 0,47 százalékkal gyengült, a hónap eleje óta pedig 1,74 százalékkal. A dollárral szemben a hétfői kezdés óta 0,65 százalékot veszített a forint, a hónap eleje óta pedig 3,13 százalékot. A svájci frankkal szemben a forint vesztesége a heti kezdés óta 1,02 százalék, a hónap eleje óta pedig 1,07 százalék.

Év eleji árfolyamához képest csak a svájci frankkal szemben áll erősebben a forint, 0,47 százalékkal. Az euróval szemben 1,71 százalékot, a dollárral szemben pedig 4,29 százalékot veszített. Nem elég az európai vita a vakcinaútlevélről, most még ez is. Nem utazhatunk, nem is költünk. De mi lesz, ha elindulhatunk végre?


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!