Az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz alapokra épített új távolsági autóbusz bemutatóján Debrecenben 2021. szeptember 28-án.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Fotókon az új magyar gyártású elővárosi busz, mutatjuk

Magyar fejlesztésű elektromos buszt mutattak be Debrecenben.Magyar tervezés, német motor

Az ITK Reform 501​LE távolsági busza elölről

https://intertraction-electrics.hu/501le/

Az új magyar gyártású elővárosi buszt a debreceni Inter Traction Electrics (ITK) fejlesztette Mercedes-Benz-alapokra (alváz és motor). A dizájnját, felépítményét és teljes műszaki felépítését a Debreceni Egyetem segítségével tervezték, így több mint hatvan százaléka magyar hozzáadott érték.

Wifi, ABS, fedélzeti USB-töltők

Hátulról

https://intertraction-electrics.hu/501le/

A 13 méter hosszú, 3,3 méter magas autóbuszban egy 260 kilowatt teljesítményű, 1400 newtonméteres forgatónyomatékú motor dolgozik, rendelkezik egyebek közt sávelhagyás-figyelővel, járműkövető szoftverrel és vészfékasszisztenssel is. A 85 férőhelyes elektromos meghajtású busz végsebessége 90 kilométer óránként.

E-jegyrendszer kompatibilis

Oldalról, mozgássérült rámpával

https://intertraction-electrics.hu/501le/

Az akár ezer kilométeres hatótávolságú buszban az utasok kényelmét az ülések háttámlájára szerelt multimédiás berendezések, valamint fedélzeti wifi szolgálja.

Légkondicionált

Korszerű, légkndicionált utastér

https://intertraction-electrics.hu/501le/

A debreceni gyárban jelenleg négyszáz járművet gyártanak, a jövőben pedig ennek többszörösét, de legalább ezerdarabos kapacitást szeretnének elérni.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!