Az üzletember befektetési cége, a Soros Fund Management 4,6 milliárd dollárral szállt be egy újfajta akkumulátortípussal kísérletező vállalkozásba.


A San Jose-ban működő QuantumSpace nevű vállalkozás elektromos meghajtású autókhoz fejleszt a lítiumion egyfajta alternatívájának tekinthető akkumulátort, pontosabban az azt működtető technikát. A fejlesztésből egyelőre csak prototípus létezik, de már azt is komoly eredményként értékelik szakmai körökben. Ha a technikai részéletekre is kíváncsi vagy, ITT megtalálod angolul. Ha csak nagy vonalakban érdekel, hogy mit tud a prototípus, akkor sokatmondó lehet számodra is, hogy a telep 15 perc alatt képes 80 százalékos töltöttségre ugrani.

Amikor Soros befektetési cége bejelentette, hogy beszállt az üzletbe, a cég részvényeinek értéke azonnal megugrott 6 százalékkal.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a milliárdosnak a vitatott előéletű Palantir szoftvercégben is van részesedése, amely a tavalyi év végén szintén remek eredményekkel zárt. Soros erre az ügyletre azonban a legkevésbé sem büszke, saját bevallása szerint már megbánta, hogy befektetett a cégbe.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!