Soros György megnyomta a start gombot

Az üzletember befektetési cége, a Soros Fund Management 4,6 milliárd dollárral szállt be egy újfajta akkumulátortípussal kísérletező vállalkozásba.


A San Jose-ban működő QuantumSpace nevű vállalkozás elektromos meghajtású autókhoz fejleszt a lítiumion egyfajta alternatívájának tekinthető akkumulátort, pontosabban az azt működtető technikát. A fejlesztésből egyelőre csak prototípus létezik, de már azt is komoly eredményként értékelik szakmai körökben. Ha a technikai részéletekre is kíváncsi vagy, ITT megtalálod angolul. Ha csak nagy vonalakban érdekel, hogy mit tud a prototípus, akkor sokatmondó lehet számodra is, hogy a telep 15 perc alatt képes 80 százalékos töltöttségre ugrani.

Amikor Soros befektetési cége bejelentette, hogy beszállt az üzletbe, a cég részvényeinek értéke azonnal megugrott 6 százalékkal.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a milliárdosnak a vitatott előéletű Palantir szoftvercégben is van részesedése, amely a tavalyi év végén szintén remek eredményekkel zárt. Soros erre az ügyletre azonban a legkevésbé sem büszke, saját bevallása szerint már megbánta, hogy befektetett a cégbe.


Ne hagyd ki!