Az üzletember befektetési cége, a Soros Fund Management 4,6 milliárd dollárral szállt be egy újfajta akkumulátortípussal kísérletező vállalkozásba.


A San Jose-ban működő QuantumSpace nevű vállalkozás elektromos meghajtású autókhoz fejleszt a lítiumion egyfajta alternatívájának tekinthető akkumulátort, pontosabban az azt működtető technikát. A fejlesztésből egyelőre csak prototípus létezik, de már azt is komoly eredményként értékelik szakmai körökben. Ha a technikai részéletekre is kíváncsi vagy, ITT megtalálod angolul. Ha csak nagy vonalakban érdekel, hogy mit tud a prototípus, akkor sokatmondó lehet számodra is, hogy a telep 15 perc alatt képes 80 százalékos töltöttségre ugrani.

Amikor Soros befektetési cége bejelentette, hogy beszállt az üzletbe, a cég részvényeinek értéke azonnal megugrott 6 százalékkal.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a milliárdosnak a vitatott előéletű Palantir szoftvercégben is van részesedése, amely a tavalyi év végén szintén remek eredményekkel zárt. Soros erre az ügyletre azonban a legkevésbé sem büszke, saját bevallása szerint már megbánta, hogy befektetett a cégbe.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!