Bábfigura zöld szemmel nagy szemüveggel

A norwichi bábszínház egyik figurája

Forrás: Facebook

Neked szemét, másnak kincs, pénz sem kell egy jó megoldáshoz

Bábokat varázsolnak hulladékból egy norwichi bábszínházban, miután egy helyi, üdvözlőkártyát gyártó cég átadja nekik a papírszemetet, amit máskülönben kidobnának.


A hulladékot a papírmasé bábok készítése mellett a díszlethez is felhasználják az előadásokban az angliai városban.

Ingyen van

A Dynamic Print vezetője a BBC-nek azt mondta: a józan ész vezette őket arra, hogy a náluk termelődő szemetet mások segítésére használják fel. Hozzátette:

nekünk nem kerül semmibe.

Az Upcycle Your Waste (nagyjából: tedd értékessé a szemetedet) kezdeményezést a helyi vállalkozásfejlesztési központ hozta létre, célja, hogy a norwichi vállalkozások által termelt szemétből valami új szülessen.

A résztvevő cégek arra törekednek, hogy bebizonyítsák: megfelelő hozzáállással az egyik cég számára értéktelen szemét egy másik számára hasznos lehet.

Összekötő kapocs

A Dynamic Printnél a hulladék kartonpapírból újrahasznosítható levegőbuborékos csomagolóanyag lesz, most pedig már a papírdarabkákat is felhasználják.

Ahelyett, hogy havi 60 fontot fizetnének azért, hogy megszabaduljanak a szeméttől, inkább odaadják helyi vállalkozásoknak, akik lehetőséget látnak benne, és kezeik között újjászületik a hulladék.

Csodálatos, ahogy ezek az emberek előjönnek a semmiből. Mindig is itt voltak körülöttünk a vállalkozások, de kellett egy összekötő kapocs, hogy történni kezdjenek a dolgok

– mondta a bábszínház munkatársa, Molly Farley.

Ne hagyd ki!