A kivitelező ma veszi át a munkaterületet a Blaha Lujza téren, maga a felújítás, valamint a forgalmi korlátozások július 12-én, hétfőn kezdődnek – mondta el Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a felújításról tartott sajtótájékoztatón.


A Lánchíd és a pesti rakpart után ez lesz a harmadik nagy felújítás egy időben Budapest belvárosában. Balogh Samu a fővárosiak türelmét kérte, és emlékeztetett arra, hogy az összes projektet már rég, az előző városvezetés alatt meg kellett volna csinálni, ezért torlódtak egymásra, illetve állami támogatás is van hozzájuk, amit meghatározott ideig lehet csak felhasználni.

A közlekedési korlátozások várhatóan 10-12 hétig tartanak, írja a hvg.hu.

A részletek:

  • A 4-es, 6-os villamos zavartalanul fog járni
  • A Nagykörút és a Rákóczi út közúti forgalmát azonban korlátozni kell, mivel az aluljáró födémjét szigetelik
  • A Nagykörút 1x1 sávban lesz járható a kereszteződésben, ideiglenesen megszűnik a kerékpársáv is
  • A Rákóczi úton marad a 2x2 sávos közlekedés, a kereszteződésben a buszsávok fognak megszűnni
  • A tömegközlekedési járművek haladását lámpaprogrammal fogják segíteni

A Rákóczi úttal párhuzamos Wesselényi utcában és Dohány utcában erre a 10-12 hétre ideiglenesen megszűnik a forgalomcsillapítás, ezek az utcák a korábbi rendnek megfelelően egy irányban zavartalanul átjárhatóak lesznek. A gyalogos közlekedést is korlátozni kell a téren, de az összes tömegközlekedési megálló és az aluljáró is végig elérhető marad majd, ezt korridorok kialakításával oldották meg.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!