A kivitelező ma veszi át a munkaterületet a Blaha Lujza téren, maga a felújítás, valamint a forgalmi korlátozások július 12-én, hétfőn kezdődnek – mondta el Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a felújításról tartott sajtótájékoztatón.


A Lánchíd és a pesti rakpart után ez lesz a harmadik nagy felújítás egy időben Budapest belvárosában. Balogh Samu a fővárosiak türelmét kérte, és emlékeztetett arra, hogy az összes projektet már rég, az előző városvezetés alatt meg kellett volna csinálni, ezért torlódtak egymásra, illetve állami támogatás is van hozzájuk, amit meghatározott ideig lehet csak felhasználni.

A közlekedési korlátozások várhatóan 10-12 hétig tartanak, írja a hvg.hu.

A részletek:

  • A 4-es, 6-os villamos zavartalanul fog járni
  • A Nagykörút és a Rákóczi út közúti forgalmát azonban korlátozni kell, mivel az aluljáró födémjét szigetelik
  • A Nagykörút 1x1 sávban lesz járható a kereszteződésben, ideiglenesen megszűnik a kerékpársáv is
  • A Rákóczi úton marad a 2x2 sávos közlekedés, a kereszteződésben a buszsávok fognak megszűnni
  • A tömegközlekedési járművek haladását lámpaprogrammal fogják segíteni

A Rákóczi úttal párhuzamos Wesselényi utcában és Dohány utcában erre a 10-12 hétre ideiglenesen megszűnik a forgalomcsillapítás, ezek az utcák a korábbi rendnek megfelelően egy irányban zavartalanul átjárhatóak lesznek. A gyalogos közlekedést is korlátozni kell a téren, de az összes tömegközlekedési megálló és az aluljáró is végig elérhető marad majd, ezt korridorok kialakításával oldották meg.


The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!