Az innováció a fejlődés kulcsa
Fotó:123RF

Van egy jó ötleted? Mutatunk két programot, amelyek segíthetnek megvalósítani

Elindult a jelentkezés az EIT Digital által meghirdetett programokra, melyeknek célja a deep tech vállalkozások és termékek, valamint a digitális technológiai oktatási programok ösztönzése.


A vállalat által meghirdetett programokra május 12-ig lehet jelentkezni. Az EIT Digital jelenleg több mint 350 partnerrel rendelkezik, akik az ipari területektől kezdve, az üzleti életen át a felsőoktatásig és a közszféráig mindenhol megtalálhatók. A cég már 370 startupnak és későbbi fázisban lévő cégnek segített sikeresebbé válni, ennek eredményeként 1 milliárd eurós befektetést generált. A két program:

Innovation Factory

A vállalkozások és termékek létrehozását ösztönző programra olyan jelentkezőket várnak, akik az európai üzleti életben, illetve a tudományos és az oktatási területeken tevékenykednek. A sikeres pályázók számos előnyhöz juthatnak:

 • olyan üzleti, szakmai ökoszisztéma részeivé válhatnak, amely egész Európát behálózza
 • jelentős anyagi forráshoz juthatnak a deep tech vállalkozásuk vagy termékük piaci bevezetéséhez, illetve továbbfejlesztéséhez.

A programban már négyszáznál is több termék elindítását valósították meg, illetve több mint 100 vállalkozást hoztak létre.

Entrepreneurial Academy

A sikeres pályázók üzleti fejlesztésre koncentráló programok és tanfolyamok megvalósításához kapnak támogatást. Az alábbi három képzési programban várják a pályázatokat:

 • mesterképzés
 • professzionális képzés
 • nyári iskolák
 • online oktatások

Ezekben a programokban számos top technológiai egyetem nyújt segítséget, sikeres vállalkozásokkal karöltve.

Az „EIT Digital 2022" összefoglaló néven futó két program a szervezet által a 2020-2022-es időszakra az alábbi, a Stratégiai Innovációs Agendájában meghatározott öt kulcsterületre fókuszál:

 • digitális technológia: hálózatok, mesterséges intelligencia, kibervédelem
 • digitális ipar: termelési, logisztikai és kiskereskedelmi fejlesztések
 • digitális városok: városi analitikák, mobilitás
 • digitális jóllét: virtuális tér biztonságának kialakítása
 • digitális pénzügyek: lakossági banki és biztosítási tevékenység, vagyonkezelés, vállalati pénzügyi szolgáltatások

Azért ezekre a területekre összepontosítanak, mert véleményük szerint egy erős digitális Európa létrehozásában elengedhetetlen a felsorolt iparágak fejlesztése. A kiválasztási folyamat 2021. júniusában ér véget, a programok pedig január elsején kezdődnek.

Az EIT Digital ökoszisztémája különlegesen jó helyzetben van az Európai Digitális Évtized programban megfogalmazott célok támogatásához. Mindenkit arra biztatunk, hogy csatlakozzon hozzánk, hogy együtt globális hatással bíró európai digitális megoldásokat fejlesszünk. Hozzunk létre olyan, vállalkozásorientált képzési programokat, amelyek erősítik Európa digitális képességeit és támogatják a tehetségeket. Röviden: építsük együtt az erős digitális Európát!

– nyilatkozta William Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója.


Ne hagyd ki!