Ez ugyan a hatos, de most az ötöslottó pörgeti a lottóturizmust
Fotó: Shutterstock

Pörög a lottóturizmus, csábító a 4,5 milliárdos nyeremény

26 hete várja szerencsés nyertesét Magyarország legnépszerűbb és legismertebb lottójátéka. Az ötös lottón ezen a héten már 4,575 milliárd forintot lehet nyerni, a főnyeremény hetek óta lázban tartja a hazai lakosságot. A Szerencsejáték Zrt. számításai szerint az elmúlt fél évben több mint 30 százalékkal emelkedett a lottózási kedv.


Nem csupán többen, hanem többet is játszanak, a halmozódás első hetéhez viszonyítva csaknem 50 százalékkal nőtt az alapjátékok száma, amelyek részt vesznek a sorsoláson. A rekordnyeremény miatt az ötös lottó iránti érdeklődés a határon túli játékosok körében is megnőtt.

Az egyik szegedi értékesítőhely beszámolója szerint a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, írja a vg.hu. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határhoz közeli lottózók beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Bihar vármegyében viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek. Ezzel szemben Nógrád vármegyében stagnál a külföldi vásárlók száma, a halmozódás összege azonban őket sem hagyja hidegen, az értékesítők elmondása szerint bár többen nem, de többet játszanak.

A szabályok értelmében ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A Szerencsejáték Zrt. ekkor a halmozott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Ez eddig még soha nem történt meg.


The Conversation

Ne hagyd ki!