Wolt futár
Fotó: Wolt

Online rendelés legek: 3,5 millió hamburger 4 év alatt

A születésnapos Wolt megosztott néhány érdekességet az elmúlt évekből.

Tíz fős kis csapattal indult el a Wolt magyarországi szolgáltatása, ma már a dolgozói létszám többszöröse ennek, a világoskék ruhás Wolt futár partnerek száma pedig több ezerre tehető. Az elmúlt évek alatt eddig a Wolt felhasználók rendeltek csaknem 3,5 millió hamburgert és 2 millió pizzát - de a dinamikus növekedést nem is csak a számok fejezik ki igazán, hanem a tény, hogy míg kezdetben csak ételrendelés volt lehetséges a Wolt applikációjából, ma már akár nagybevásárlást, Covid-tesztet, kutyaeledelt, virágot, vagy karácsonyfát is házhoz szállítanak 30 percen belül a futár partnerek.​Négy év alatt 23 városban talált otthonra a Wolt

A 2014-ben Helsinkiben alapított technológiai vállalat applikációjával forradalmasította az ételrendelési piacot. Mára 23 országban váltak az utak állandói szereplőivé a világoskék egyenruhás Wolt futár partnerek. Magyarországon Budapesten volt először elérhető a szolgáltatás az indulás évében, 2018-ban, egy évvel később Debrecen, Pécs és Győr is bekapcsolódott. Jelenleg 23 városban rendelhetünk a Wolt applikációjából, de a terjeszkedés még idén folytatódik – hamarosan újabb városok kerülnek fel a Wolt térképére.

​Saját bolt, hamarosan vidéki városokban is: Wolt Market

2021 november végén megnyílt az első Wolt Market Budapesten, amely gyakorlatilag egy vásárlók nélküli bolt, ahonnan néhány kattintással 30 percen belül házhoz érkezik a bevásárlás. A vásárlók 2500 féle árucikkből válogathatnak, és immár hat Wolt Market egység segít még jobban lefedni a fővárosi igényeket – de már nem kell sokat várni, hogy vidéken is kipróbálható legyen a vásárlásnak ez az egyszerű és kényelmes formája.

​Nem csak a pandémia indukálta a növekedést

Fotó: Wolt

„Amit mi kínálunk, az egy XXI. századi technológián alapuló digitális platform, amely segít összekötni a keresletet a kínálattal. Amikor a járványhelyzet legkeményebb időszakában az éttermek nem fogadhattak vendégeket, a házhozszállítás fontos kapaszkodót jelentett számukra. De hogy nemcsak a bezártság indukálta a növekedést, azt az is igazolja, hogy nem állt meg a fejlődésünk: új szolgáltatási területeket vezettünk be, és új városokban jelentünk meg. A jövőben sem lesz ez másként, szeretnénk minél többekkel megismertetni a 30 perc alatti ételrendelés vagy vásárlás élményét, ezért folyamatosan bővítjük kiszállítási területeinket, még idén új városokban lesz elérhető a Wolt” – mondja Sabjányi László, a Wolt ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évek legjei

A rekorder felhasználó 2134-szer rendelt már a Wolton keresztül, a legtrendibb eddig 402 féle éttermet és üzletet próbált ki. A legnépszerűbb ételnek eddig a hamburger bizonyult, majdnem 3,5 millió darabot rendeltek eddig belőle a felhasználók, míg a legnagyobb értékű megrendelés Covid-tesztekhez kötődik.

Ne hagyd ki!