Bár a Szilícium-völgy fölénye nyomasztónak tűnhet, Európában is van már 60 startup, amelynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.


A Sifted.eu riporterei beleásták magukat az adatokba és listába rendezték azokat az európai startupokat, amelyekre érdemes lesz odafigyelni 2021-ben.

A lista élén a fintech szektorban működő, 2005-ben alapított svéd vállalkozás, a Klarna áll, amelynek becsült értéke 9,6 milliárd euró.

A második helyen a szintén svéd, ötödik évét kezdő, lítium ionos akkumulátorokat gyártó Northvolt található, 3 milliárd euróval.

Harmadik a londoni, prémium kategóriájú éttermi szállításokkal foglalkozó Deliveroo, amelyet 2012-ben alapítottak, értéke pedig 1, 8 milliárd euró.

A teljes listát ITT találod meg.


The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!