Bár a Szilícium-völgy fölénye nyomasztónak tűnhet, Európában is van már 60 startup, amelynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.


A Sifted.eu riporterei beleásták magukat az adatokba és listába rendezték azokat az európai startupokat, amelyekre érdemes lesz odafigyelni 2021-ben.

A lista élén a fintech szektorban működő, 2005-ben alapított svéd vállalkozás, a Klarna áll, amelynek becsült értéke 9,6 milliárd euró.

A második helyen a szintén svéd, ötödik évét kezdő, lítium ionos akkumulátorokat gyártó Northvolt található, 3 milliárd euróval.

Harmadik a londoni, prémium kategóriájú éttermi szállításokkal foglalkozó Deliveroo, amelyet 2012-ben alapítottak, értéke pedig 1, 8 milliárd euró.

A teljes listát ITT találod meg.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!