Igazi sikersztori a magyar jakuzzi gyártótól

Jelentősen nőtt az Európában piacvezető magyar jakuzzigyártó Wellis Magyarország Zrt. árbevétele: az előzetes adatok szerint tavaly meghaladta a 20 milliárd forintot, szemben a megelőző évi évi 12,9 milliárd forinttal.


A magyar tulajdonú vállalkozás 8,5 milliárd forint értékben beruház Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, csaknem 800 dolgozót foglalkoztat dabasi gyártóközpontjában. Az idénre tervezett 30 ezres jakuzzi értékesítést követően a közeljövőben akár évi 80 ezer medence eladását tervezik.

A közeljövőben így több mint 1500 munkatársával dolgozik majd a magyar családi vállalat azért, hogy a világ három legnagyobb gyártója között szerepeljen

- idézik a cég közleményében Czafik Zsoltot, a Wellis Magyarország Zrt. vezérigazgatóját.

Határtalanul

A legmodernebb jakuzzi-gyártástechnológia kialakítása mellett a nemzetközi kapcsolatok szélesítése is stratégiai cél az európai határokat túllépő magyar vállalatnál. A cég egy év alatt több mint 50 amerikai partnerrel bővítette a világszerte már ezres nagyságrendű viszonteladói hálózatát. A vállalat a jakuzzigyártás mellett kiemelt hangsúlyt fektet a szaniter üzletágának további népszerűsítésére.

A Wellis Magyarország Zrt. idén februárban 9,9 milliárd forint össznévértékű kötvényt bocsátott ki a növekedési tervei finanszírozása érdekében a jegybank által meghirdetett Növekedési kötvényprogramban.


Ne hagyd ki!