A világ egyik leggazdagabb embere semleges álláspontot képvisel, befektetőként nem tartja, nem shortolja a bitcoint, de van, amit fontosnak tart, ha a pénzügyi műveletek digitalizációjáról van szó.


A Microsoft alapítója a CNBC amerikai televíziónak mondta el, hogy jótékonysági alapítványa támogatja azokat a digitális megoldásokat a fejlődő országokban, amelyek csökkentik a pénzügyi tranzakciók költségeit. A bitcoin ügyében azonban nem tudja megjósolni, hogy miként alakul a valamifajta "mánia" által hajtott árfolyam, amelyet szélsőséges kiugrások és zuhanások jellemeznek (Most éppen az előbbiek. A szerk.)

Nem minden csúcsgazdag semleges az ügyben

Gates azt is megjegyezte, az alapítványa által is támogatott digitális pénzügyi megoldások hátterében nem az adóelkerülés, vagy egyéb törvénytelenségek, hanem az átláthatóság támogatásának szándéka áll.

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk, a Tesla „atyja" teljesen más úton jár, erről ITT írtunk részletesen.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!