A világ egyik leggazdagabb embere semleges álláspontot képvisel, befektetőként nem tartja, nem shortolja a bitcoint, de van, amit fontosnak tart, ha a pénzügyi műveletek digitalizációjáról van szó.


A Microsoft alapítója a CNBC amerikai televíziónak mondta el, hogy jótékonysági alapítványa támogatja azokat a digitális megoldásokat a fejlődő országokban, amelyek csökkentik a pénzügyi tranzakciók költségeit. A bitcoin ügyében azonban nem tudja megjósolni, hogy miként alakul a valamifajta "mánia" által hajtott árfolyam, amelyet szélsőséges kiugrások és zuhanások jellemeznek (Most éppen az előbbiek. A szerk.)

Nem minden csúcsgazdag semleges az ügyben

Gates azt is megjegyezte, az alapítványa által is támogatott digitális pénzügyi megoldások hátterében nem az adóelkerülés, vagy egyéb törvénytelenségek, hanem az átláthatóság támogatásának szándéka áll.

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk, a Tesla „atyja" teljesen más úton jár, erről ITT írtunk részletesen.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!