Nem az a lényeg, melyik az a szó, ami árfolyamrobbanást vált ki a tőzsdén, hanem az, hogy ki mondja!


​Üzletember és troll

Elon Musk a Tesla alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere. Sokan szeretnék kifürkészni üzleti sikereinek titkát, ezért igyekeznek minden lépését figyelemmel kísérni. Twitter fiókját például 44 millióan követik. És ez gyakorta hasznosnak is bizonyul.

Elon Musk ugyanis nem csupán kitűnő üzletember, de hatalmas troll is.

Minden előzmény nélkül egyetlen szóval ajánl befektetési lehetőségeket. Amint ez megtörténik, a szóban forgó célpont árfolyama azonnal az egekbe szökik. Ha van értelme Musk „ajánlatának", ha nincs.

​Komoly „ajánlatok"

Vegyünk Musktól két komolyan vehető befektetési ajánlatot a közelmúltból. Január 29-én

Elon Musk ennyit írt ki Twitter profiljára: #bitcoin. Erre a világ vezető kriptodevizájának árfolyama 14 százalékot ugrott és két hetes csúcsot döntött.

Musk tweetje a GameStop amúgy is óriási emelkedésben lévő részvényeinek árfolyamát is 50 százalékkal dobta meg, pedig csak annyit írt: „Gamestonk!!" (A stonks kifejezést a közösségi médiában a részvényekre használják.) Tehát ha valaki figyeli Musk húzásait és hallgat rá, szépen kereshet.

​A trollkodás csúcsa

De figyelem! Elon Musk nem csak komoly befektetési célpontokat ajánl, hanem

vannak teljesen komolytalannak tűnő „ötletei" is, amelyek meghökkentő módon szintén aranyat érnek!

Korábban például közzétette egy Dogue című viccmagazin címlapját, amit a Muskban vakon hívő befektetők úgy értelmeztek, hogy egy viccként indított kriptopénz, a Dogecoin vásárlását tartja jó befektetésnek. Korábban már kétszer is „viccelődött" a nevét egy Shiba Inui kutyáról (képünkön) kapó viccpénzzel. Egyszer annyit írt, hogy „Egy szó: Doge.", másodszor pedig egy mémet osztott meg, amely szerint a Dogecoin el fogja söpörni a világ pénzügyi rendszerét. Legutóbbi húzása olyan jól sikerült, hogy órák alatt 10 centről 80 centre ugrott a Dogecoin árfolyama.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!