A Deep Instinct nevű izraeli kibervédelmi vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott. Ezzel karnyújtásnyi közelségbe került az 1 milliárd dolláros határ, ha ezt átlépik, csatlakoznak a startupok világában unikornisnak nevezett cégekhez.


Tele van a sajtó az egyre nagyobb méreteket öltő hackertámadások és a sokasodó bűnvadász kibervédelmi vállalatok szárnyalásának híreivel. A kártékony offenzívák gyarapodásával folyamatosan nő a kereslet a védelmi rendszerek iránt, amit számos startup ki is használ. 2019-ben például a Crowdstrike vállalat lépett tőzsdére 7 milliárd dolláros tőkeértékkel, ami azóta 47 milliárd dollárra duzzadt. A londoni Darktrace is a nyomdokaikba akar lépni, a jövő hónapban 3 milliárd dollár értékben nyilvános részvénykibocsátást tervez. Feltűnt azonban a színtéren egy újabb kihívó, aki mindkettőjüket kenterbe verheti.

Mint a villám

A Deep Instinct sok vetélytársához hasonlóan mesterséges intelligenciát használ a kibertámadások megelőzésére. Az ő szoftverük azonban mély gépi tanulásra épül. Olyan mesterséges hálózatokat alkalmaznak, melyek az idegrendszer (például az emberi agy) információfeldolgozásának működését próbálják utánozni. Ennek köszönhetően 10 milliszekundum alatt képesek detektálni és blokkolni a hackertámadásra utaló anomáliákat.

Számos vállalat mesterséges intelligenciával óvja a partnerei rendszereit, ami ugyan lehetővé teszi, hogy emberi beavatkozás nélkül kivédjenek egy-egy behatolást, viszont az átlagos válaszidejük 1 perc körül mozog, ami bőven elég egy tapasztalt bűnözőnek a károkozáshoz. Ehhez képest a Deep Instinct emberi ésszel szinte felfoghatatlan gyorsasággal tud reagálni a fenyegetésekre. Technológiájuk ahhoz hasonló, amit a Google és a Facebook használ a keresőmotorjainál, vagy amit az Apple alkalmaz a Siri-nél.

A támadások kifinomultsága és komplexitása olyan méreteket öltött, amelyekkel szemben egyszerűen gyorsabbnak kell lennünk. Már nem olyan hackercsoportokkal van dolgunk, amelyek pénzt akarnak lopni, vagy egy mosolygó fejet akarnak a honlapodra kitenni. Kormányok által finanszírozott profi hackerekkel állunk szemben

-nyilatkozta a Sifted-nek Guy Caspi, a vállalat vezérigazgatója, aki nem mellesleg az izraeli védelmi erők 8200-as kibernetikai egységének a veteránja.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!