Fekete ruhás, fekete símaszkos tolvaj zseblámpával keresi sötétben a hidat, amit el akar lopni
Fotó: Shutterstock

Az év lopása? Egy komplett hidat emelt el a tolvaj

Az Ohio-i rendőrség a napokban őrizetbe vett egy 63 éves férfit, aki a vádak szerint ellopott egy hidat-írja a Business Insider.


Volt nincs

David Bramley-t azzal vádolja a helyi rendőrség, hogy egy daru segítségével eltulajdonított egy közel 18 méter hosszú hidat. A szóban forgó objektum eredetileg az Ohio állambeli Akron városában, a Middlebury Run Parkban állt. A hidat a terület kezelői egy élőhely-helyreállítási projekt során elszállították. A terv az volt, hogy a munkálatok végéig egy közeli szántőföldön tárolják.

A hídnak azonban november 11-én nyoma veszett.

Áthidalták a problémát

A rendőrség állítása szerint Bramley, aki a környéken dolgozott, kibérelte az egyik helyi szállítmányozási cég daruját. A férfi ezután a daru segítségével felrakta a hidat egy járműre, és egy közeli ingatlanhoz szállította.

Mire a rendőrség a helyiektől kapott fülesek után Bramley nyomára akadt, a 40 ezer dollár értékű (13 millió forint) hidat már nagyrészt szétszerelte.

A férfit végül december 17-én lopás vádjával letartóztatták. Az akroni városi bíróság megerősítette az Insidernek, hogy Bramley-t december 23-án állítják bíróság elé. A vádlott ügyvéd jelenléte nélkül fog védekezni.

Nem játék

David Bramley előélete egyelőre nem ismert, de ha kiderül, hogy visszaeső, több év börtön is várhat rá. A közelmúltban a pennsylvaniai Joseph Sobolewski is hasonló helyzetbe került. Annyi különbséggel, hogy ő nem egy hidat, hanem egy párszáz forintos Mountain Dew üdítőt akart hazavinni.

A pennsylvaniai Perry County bíróságra benyújtott periratból kiderült, hogy Sobolewski augusztusban az államban található Duncannon városában besétált egy boltba, ahol egy akcióban kettő Mountain Dew üdítőhöz lehetett hozzájutni mindössze három dollárért. Sobolewski azt a következtetést vonta le, hogy egy üdítő 1,5 dollárba kerül, ezért felkapott egy üveg Mountain Dew-t, letette a pultra a pénzt, majd távozott. Az ajánlat viszont csak két üveg vásárlására vonatkozott, ami azt jelenti, hogy a vádlott kevesebbet fizetett a termékért. A rendőrök nem sokkal később megtalálták, és bűncselekmény vádjával letartóztatták. A bíróság 50 ezer dollárban, azaz nagyjából 16,3 millió forintban határozta meg az óvadékot.

Sobolewski a nevetséges összeg ellenére komoly bajba került, ugyanis az elmúlt 10 évben már kétszer megvádolták lopással. Egyszer azért, mert fizetés nélkül elhajtott egy benzinkútról, a másik alkalommal pedig egy pár cipőt tulajdonított el. A pennsylvaniai állam három csapás törvényének értelmében azonban a harmadik, bizonyítható lopás a károkozás mértékétől függetlenül már súlyosabb bűncselekménynek minősül, amiért akár hét év börtön is kiszabható. A bíróság végül ejtette a vádakat a férfi ellen, aki elmondta, hogy véleménye szerint egyenlőtlen bánásmódban volt része a korábbi bűntettei miatt.

Ne hagyd ki!