Itt a legújabb digitális csalási módszer, a SIM-kártyacserés támadás! Máris több ezer áldozata van, köztük számos híresség!


​Így „dolgoznak"

Az új módszer lényege, hogy a hackerek adathalászat vagy kémprogramok segítségével hozzáférnek a mobiltelefonokhoz, majd a felhasználók jelszavainak megváltoztatásával átveszik az irányítást a telefonfiókok felett. A kiberbűnözők általában kijátsszák a telefonszolgáltatókat vagy korrupt bennfentesek segítségével lényegében deaktiválják áldozataik SIM-kártyáit és a kártyához tartozó számot áthelyezik a hálózatuk egyik tagjához tartozó telefonkártyára.

​Több ezer áldozat

Egy 10 hackerből álló bűnbandát nemrégiben egy éves nyomozás után lekapcsolt az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol). Az általuk szervezett kibertámadásoknak 2020. folyamán több ezer áldozata volt, köztük internetes véleményvezérek, sportolók és zenészek is. Tőlük a bűnözők több mint 100 millió dollár értékű kriptovalutát tulajdonítottak el, de ezen felül pénzt és személyes adatokat is loptak és több esetben a feltörték az érintettek közösségimédia-fiókjait is.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!