Az év végéig a Google 50 ezer magyar kis- és közepes vállalat, induló cég és magánszemély digitális fejlesztését segíti díjmentes online technológiákkal és képzésekkel a Grow Hungary with Google programban, ezzel is hozzájárulva a magyar gazdaság fellendüléséhez - mondta Bíró Pál, a vállalat magyarországi vezetője online sajtótájékoztatóján.


A Google az elmúlt 5 évben már 100 ezer ember vállalkozását vagy karrierjét támogatta a digitális készségeket javító oktatási programjában. Bíró Pál megjegyezte: a világjárvány körülményei között a technológia jelentette az embereket összekapcsoló, a boldogulást segítő mentőövet. A távmunka, a videochaten keresztüli kapcsolattartás mára az új norma, az otthon sokaknak az új munkahely - mondta a társaság vezetője utalva arra, hogy ez az első olyan világjárvány, amely a digitális korszakban érte az emberiséget.

Jön az új világ

A korábbi élethez való visszatérés katalizátorai szintén a digitális eszközök lesznek: sok munkaadó vegyes megoldásokban gondolkodni a munkavégzésnél, ami azt jelenti, hogy a digitális platformok használata ugyanolyan fontos maradhat, ráadásul sok digitalizációra épülő új munkahely is létrejött.

Szabó Kristóf, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a Google programjához való társulással a külpiacokra lépő kkv-k sokkal szélesebb körét érhetik el. Hetven órányi tananyagukat eddig 1500 ember ismerhette meg, amit szeretnének megtízszerezni. A kkv-k export-teljesítményének javulásához nemcsak készségeik, de bátorságuk fejlesztésére is szükség van - jegyezt meg a vezérigazgató.


The Conversation

Friss

Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Parragh átalakítaná az iparűzési adó  rendszerét, Budapest felhördült

Parragh László szerint az átalakítást össze lehetne vonni a formálódó globális társasági minimumadóval.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ezek a melósok forintban havi 2,5 milliót keresnek, mutatjuk, miért

A Los Angeles-i kikötő dokkmunkásai nagyságrendekkel többet keresnek, mint a legtöbb fizikai dolgozói, de ennek meg is van az oka.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!